3 NEVEROVATNE PROMENE koje će vam se dogoditi ako izbacite hleb iz ishrane

1. Izgubićete kilograme uzrokovane vodom

Hleb je je prepun ugljenih hidrata a naglo izbacivanje istih iz prehrambenih navika na vašem se telu primećuje gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. Ne nije riječ o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u telu.

Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mliečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu, zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

2. Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljenih hidrata, kakvih je prepun beli hleb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promene mozgu šalju nejasne i nagle signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se gojimo.

Ali to ne znači da iz vaše prehrane morate u potpunosti izbaciti hleb, već da prazne kalorije iz belog hleba zamijenite onim napravljenim od celih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

3. Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od imntegralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su prekopotrebna za normalan rad creva i probave. Upravo zbog toga takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom. Nakon što izbacite beli hleb iz ishrane i u svakodnevnu ishranu uvrstite cele žitarice probava započinje normalan i olakšan rad.

Izvor: zadovoljna.hr


Pogledajte još