3 NEVEROVATNE PROMENE koje će vam se dogoditi ako izbacite hleb iz ishrane

0

Hleb je omiljena namirnica koja se svakodnevno nalazi na vašem meniju. Ne možete da zamislite dan bez njega? Znamo, ali da li verujete da će se vašem telu dogoditi savršene stvari ukoliko ga izbacite sa stola.

1. Izgubićete kilograme uzrokovane vodom

Hleb je je prepun ugljenih hidrata a naglo izbacivanje istih iz prehrambenih navika na vašem se telu primećuje gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. Ne nije riječ o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u telu.

Telo skladišti ugljene hidrate u obliku glikogena, mliečne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljenih hidrata zadržan u telu, zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

2. Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljenih hidrata, kakvih je prepun beli hleb, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promene mozgu šalju nejasne i nagle signale koji povećavaju osećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se gojimo.

Ali to ne znači da iz vaše prehrane morate u potpunosti izbaciti hleb, već da prazne kalorije iz belog hleba zamijenite onim napravljenim od celih žitarica koje regulišu i balansiraju šećer u krvi.

3. Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od imntegralnog ili crnog, beli hleb ne sadrži vlakna koja su prekopotrebna za normalan rad creva i probave. Upravo zbog toga takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom. Nakon što izbacite beli hleb iz ishrane i u svakodnevnu ishranu uvrstite cele žitarice probava započinje normalan i olakšan rad.

Izvor: zadovoljna.hr


Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.