MANITE SE HIRURGIJE: 3 načina kako da prirodno povećate grudi

Hrana bogata proteinima

Hormoni estrogen i progesteron imaju značajnu ulogu u određivanju veličine grudi. Želite li punije i čvršće grudi, važno je da telu omogućite prirodno i pojačano lučenje ovih ženskih hormona.

To se može postići uz pomoć namirnica bogatim proteinima poput crvenog mesa, ribe, živine i jaja. Ako pak preferirate povrće, ono najbogatije proteinima su mahunakrke, orašasti plodovi, tofu, španać te ostalo zeleno lisnato povrće.

Hrana bogata estrogenom

Spomenuti hormoni zaslužni su za izgled vaših grudi, a veći nivo estrogena može se postići na prirodan i zdrav način. Sve što trebate učiniti je dnevni meni obogatiti namirnicama koje povećavaju nivo hormona u organizmu.

Namirnice koje sadrže najviše prirodnog estrogena su semenke lana i suncokreta, soja i brojne namirnice napravljene od soje, jaja i mahunarke.

Hrana koja pojačava cirkulaciju

Pojačana cirkulacija vašem telu donosi brojne prednosti. Osim lepše kože i smanjenja omražene narandžine kore uzrokovane celulitom, zdrava cirkulacija čini čuda i za vaše grudi. Cirkulacija balansira rad organizma, ali i lučenje hormona.

Osim vežbi i rekreacijom to se može postići i namirnicama poput tamne čokolade, đumbira, citrusa, goji bobica, zobi, avokada i lubenice.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još