Evo zašto je kralj BG noćnih klubova juče raznesen bombom: I šta su domaće zvezde rekle o njemu

Prema prvim pretpostavkama, Jelinović je nastradao u kriminalnom obračunu u vezi s trgovinom narkoticima.

Automobil je eksplodirao u 12.05, kad je Jelinović ušao u kola koja su bila parkirana u Ulici Milana Vujaklije ispred broja 17, nedaleko od stana u kome je Jelinović živeo.

* Komšije preplašene

Koliko je eksplozija bila snažna govori to što su prozori na zgradi u blizini popucali, nekoliko automobila je oštećeno, a delovi uništenog automobila ostali su rasuti u krugu od 50 metara.
- Pretpostavlja se da je bomba aktivirana daljinskim upravljačem. Jelinović je odranije poznat policiji po brojnim krivičnim delima. Prvi operativni podaci ukazuju da je likvidiran zbog sukoba na narko-tržištu, ali ne isključujemo ni druge motive - kaže za Kurir izvor blizak istrazi.

Očevici koji su se zatekli na ulici neposredno pre eksplozije kažu da je Jelinović stajao s trojicom muškaraca i svađao se.
- Trojica muškaraca su se raspravljala s njim, a onda je on ušao u automobil. Kad je pokušao da ga upali, auto je eksplodirao, a njih trojica su odmah pobegla. Ko zna, možda imaju veze s ubistvom, a možda su se uplašili, pa su pobegli - rekao nam je jedan od preplašenih komšija.

Stanarka obližnje kuće sedela je u dvorištu s dvogodišnjim unučetom.
- Odjednom se začula strašna eksplozija koja nas je odbacila i svi smo popadali na zemlju. U prvom trenutku pomislili smo da je eksplodirao plin. Sklonili smo dete koje je vrištalo i istrčali na ulicu da bismo videli šta se dogodilo - kaže naša sagovornica.

Ona dodaje da se u tom trenutku na ulici već nalazilo dvadesetak ljudi.
- Okupili su se oko automobila da vide da li je čovek živ, da mu pomognu. Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć - kaže naša sagovornica i dodaje da je Hitna pomoć brzo stigla, ali da vozaču raznetog automobila nije bilo spasa.

- Strašno smo uplašeni. Na ulici je bilo prolaznika, mogao je neko nedužan da nastrada - rekla nam je komšinica.

Povukao se iz posla

Ona ističe da nije poznavala Jelinovića.
- Automobil je tu često bio parkiran, ali vlasnika nisam poznavala. Nisam znala ni da živi u blizini - kaže stanarka Bežanijske kose.

Na mestu eksplozije juče su se okupili prijatelji Dragana Jelinovića, a među njima je bio i njegov sin. Međutim, nisu želeli da daju izjave. Inače, Jelinović je poznat kao vlasnik kluba „Kabare rouz“, nakon čijeg je zatvaranja njegov sin u istom prostoru držao klub „Rič“.


* PREŽIVEO ATENTAT

Vladimir Karan (46), policiji poznat po dilovanju droge, teško je povređen 10. juna u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog džipa BMW X5 na Banovom brdu. Osim vozača, lakše povrede zadobila su i dva prolaznika. Eksplozivna naprava bila je postavljena ispod vozačevog sedišta, a od jačine detonacije Karan je izleteo kroz šoferšajbnu. Automobil buktinja nastavio je da se kreće i zakucao se u kombi i parkirani automobil. Policija i dalje traga za napadačima.

* IZREŠETAO BOKSERA

Dragan Jelinović je osuđen u septembru 2010. u Kelnu na devet godina zatvora zbog ubistva profesionalnog boksera Ervina B. (31) 9. maja 1992. u kafiću „Žurnal“ u tom gradu. Jelinović je naočigled brojnih gostiju ispalio šest hitaca u boksera, navodno iz osvete što mu je preoteo prostitutku, plavokosu Mađaricu. Posle zločina priznao je ubistvo, a potom pobegao u Srbiju. Uhapšen je u maju 2009. na Pavlovića mostu kod Bijeljine, a potom izručen u Nemačku. Na suđenju je tvrdio da je boksera ubio u samoodbrani i negirao je da ima bilo kakve veze s prostitucijom. Olakšavajuća okolnost koja je uticala na određivanje visine kazne jeste to što je Jelinović imućan i situiran, naveo je tada sud u Nemačkoj.

* ČINJENICE

Atentatori za ubistva najčešće koriste oko pola kilograma eksploziva
Ta količina je dovoljna da se probije pod automobila i ubije meta
Predajnik, najčešće stari mobilni telefon, i pojačivač od devet volti vezuju se za električnu kapislu koja se stavlja u eksploziv
Eksplozivna naprava se potom postavlja ispod mesta na kojem sedi žrtva
Pozivom na mobilni telefon koji je pričvršćen za kapislu eksploziv se aktivira posle prvog zvona

* KOMENTARI ZVEZDA ESTRADE

Jasmina Milenković Jami: Bio je korektan

Ne znam šta bih rekla, on je mene poznavao još kao klinku, prema me ni je bio stvarno krajnje korektan.

Danijela Vranić: Izgubila sam prijatelja

Prijatelj mi je preneo tužnu vest. Nedostajaće mi njegove šale. Nažalost, izgubila sam velikog prijatelja.

Amel Ćeman Ćemo Bio je veliki čovek

Ne mogu da verujem da su ga ubili. On je bio veliki čovek, uvek bi me lepo dočekao kad sam nastupao kod njega.

Mira Škorić: Nema sam

Brat moj Dragan Jelinović Jelke, ostala sam nema... Šok i tuga.

Izvor: Kurir

Pogledajte još