Novi roman Tonija Parsonsa „Stari grobovi“

Još jedan vrhunski triler sa detektivom Maksom Vulfom iz Odseka za ubistva londonske policijske stanice u glavnoj ulozi pojavio se u izdanju Lagune.

Čak i najsrećnije porodice imaju mračne tajne zbog kojih bi neko bio u stanju da ubije...

Prvog dana nove godine članovi imućne porodice ubijeni su u bogataškom, dobro čuvanom naselju na severu Londona, a njihovo najmlađe dete je oteto.

Oružje ubistva, pištolj kojim se stoka omamljuje pre klanja, odvodi detektiva Maksa Vulfa u prašnjavi ugao Crnog muzeja Skotland Jarda posvećen ubici koji je još pre trideset godina prozvan Klaničar.

No, Klaničar je odrobijao svoje, sada je star i umire. Da li se zaista vratio u igru?

I da li je ubistvo ove srećne porodice bilo besmisleni izliv gneva, izopačena počast imitatora ili naručeni zločin smišljen da okrivi samrtnika?

Maks zna samo da mora pronaći nestalo dete i zaustaviti ubicu pre nego što uništi još jednu nedužnu porodicu – ili dok ne nađe put do vrata njegovog doma...

Autor neponovljivih porodičnih priča, ispunjenih melanholijom i svim gorkim i slatkim ukusima života, iznenadio je čitalačku publiku kada je rešio da okrene novi list i zađe u sferu eksplozivnih krimića. Ovim delom Toni Parsons je dokazao da za njegovo pero prepreke ne postoje.

Parsons će o detektivu Vulfu napisati još knjiga, a treći roman iz ovog serijala u izdanju Lagune pojaviće se 2016. godine.

(old_image)

Pogledajte još