Banka matičnih ćelja Vita 34 proširuje svoje prisustvo na Balkanu

Bio Save Group postao deo Vita 34 AG

Banka matičnih ćelja Vita 34 proširuje svoje prisustvo na Balkanu i dobija direktno učešće kod svog partera za ovaj deo Istočne Evrope.

Naime, Vita 34 je kupila 30 % akcija svog partnera sa predstavništvom u Srbiji Bio Save d.o.o.
Sa ovakvim ulaganjem Vita 34 ima za cilj da proširi svoju vodeću poziciju na tržištu u oblasti čuvanja matičnih ćelija. „Na ovaj način mi učvršćujemo svoju poziciju na tržištu, činimo je održivom i pružamo stabilnost osnovnoj delatnosti Vita 34“, naglašava Andre Gerth, direktor Vita 34 AG.

Početkom jula ove godine Vita 34 je stekla glasačko pravo i 30 % akcija Bio Save-a. Sa ovom transakcijom Bio Save će biti potpuno integrisan u grupu Vita 34. Transakcija će biti finansirana u potpunosti od likvidnih sredstava Vita 34. Na ovaj način Vita 34 će poboljšati svoj profit prisustvom Bio Save-a na tržištu Istočne Evrope.

Od aprila 2012. godine. Vita 34 čuva uzorke krvi iz pupčanika za klijente Bio Save-a iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Laborataorija Vita 34 obrađuje i čuva krv i tkivo pupčanika u skladu sa najvišim standardima Nemačkog zakona za lekove i samim tim je osigurana na period od 50 godina.

Pogledajte još