Ovu grešku SVI pravite na dijeti, a nemate pojma da može da vas košta ŽIVOTA!

Ako preterujete sa konzumiranjem "napitka života" - to može da dodevede do sasvim suprotnog efekta. Naime, voda, baš kao i svaka druga supstanca na planeti, može da postane otrov ako se sa njom preteruje.

Povećan unost tečnosti je neophodan u letnjim mesecima, pa nikako ne smeteda dozvolite da vam organizam dehidrira jer i ovo može da dovede do fatalnog ishoda, i to jako često. Međutim, ni preterivanje nije dobro. To pokazuju i mnogobrojni smrtni slučajevi do kojih je došlo usred intoksikasije vodom (da, to postoji) - jedna od njih je bila Žaklin Henson (49) koja je, pokušavajući da smrša, popila četiri litra voda za dva sata.

Preminula je u bolnici, i to od oticanja mozga. Ovaj slučaj iz 2008. godine uopšte nije usamljen ali, srećom, da biste se zaista otrovali vodom potrebno je da popijete ogromne količine.

Međutim, čak i ako ne dođe do trovanja, preterivanje sa vodom može da dovede do drugih problema, a najčešće dovodi do toga da devojke na dijeti preskaču obroke jer su pune vode - a treba li da vas podsećamo da to nikako nije zdravo?

Kao i sa svim ostalim stvarim u životu, i sa vodom je najbitnije da se ne preteruje.

Izvor: tvbest

Pogledajte još