GLADNI I NESREĆNI: 7 znakova da ste na lošoj dijeti

1. Dozvoljeno vam je ispod 1200 kalorija

Ne moramo da vam kažemo da su ovakve dijete loša ideja. Prema istraživanjima, svakoj ženi je potrebno 1200 do 1400 kalorija dnevno, čak i kada pokušavaju da se otarase viška kilograma. Ishrana koja podrazumeva manje kalorija od predviđenog broja dovešće vas do kontraefekta. Vaše telo će biti umorno, bićete gladni, bezvoljni, a takođe, na taj način nećete sagorevati masnoću već samo mišićnu masu.

2. Eliminacija određene hrane

Ukoliko ste alergični na određenu grupu hrane, svakako ćete je eliminisati iz ishrane. Međutim, ukoliko je vaše telo rezistentno na gluten, određene vrste voća i povrća, nijedan stručnjak ne vidi razlog zašto biste se odrekli tih grupa namirnica. Telu treba pružiti svu hranu, naravno u ograničenim količinama. Preterivanje nije dobro ukoliko želite da se otarasite kilograma.

3. Stil života vas ograničava u izboru dijete

Ako imate lud raspored koji vam ne omogućava da imate predviđenih 5 obroka, onda takve dijete nisu za vas. Ukoliko volite da jedete sa drugaricma po restoranima, ne možete da računate na propisani način ishrane. Dakle uvek imajte u vidu načn života koji živite i uskladite ga sa programom ishrane.

4. Jednoličan način ishrane svakog dana

To nikad ne može biti dobro, jer raznovrsnot na tanjiru je i te kako nephodna za normalno funkcionisanje organizma.

5. Ne ostavlja prostor za “slatki greh”

Poneki kolačić, malo čokoladice… Mmmmmm, ali vaša dijeta to ne dozvoljava. Odmah ćemo vas razočarati! Ukoliko sebi ne priuštite s vremena na vreme malo slatkog greha u zalogaju, vaš plan ishrane se neće dugo održati.

6. Ograničavate se na hranu u tečnom stanju

Popularni smoothie za doručak je dobra stvar, s vremena na vreme, ali razmislite… Ukoliko to bude vaša svakodnevna rutina, postoji realna šansa da se to vašem organizmu neće dopasti jer će izazvati probavne problem, a to je siguran put i za prejedanje – tačnije dobijanje kilograma.

7. Dijeta s namirnicama koje mrzite

I šta ćete time postići? Ješćete nešto što ne volite a to vodi do odustajanja. Onda bolje da je niste ni započinjali. Čak iako je ta hrana zdrava, vi je jednostavno ne volite i to nikako nje dugoročni plan ishrane kojeg bi se trebali držati.

Izvor: nadlanu

Pogledajte još