TRAGEDIJA: Poznati srpski glumac teško povređen u požaru

Požar je izbio u stanu glumca Narodnog pozorišta Ljubivoja Tadića, a u požaru je nažalost poginula njegova sestra, Maja Tadić (57), koja se nalazila u susednom stanu, prenosi Blic.

U stanu u kom je izbio požar bili su i Tadićeva supruga i dvoje dece, koji nisu povređeni.

Tadić i njegova majka prevezeni su na Urgentni centar. Glumac je zadobio opekotine lica i glave drugog i trećeg stepena, i nalazi se na odeljenju plastične hirurgije, a njegova majka je u težem stanju, zbog čega je smeštena na intenzivnu negu. Majka je po dolasku na Urgentni centar bila bez svesti, imala je problema sa disanjem i opekotine po licu, šakama i podlaktcama.

- Sve je bilo puno dima, pretrnuli smo od straha - rekla je za Blic jedna od komšinica na licu mesta. Komšije su otkrile da porodica Tadić u tom stanu stanuje od pre nekoliko godina.

Kako je u MUP-u potvrđeno za Blic, požar je izbio u stanu na prvom spratu, kada je plamen zahvatio sobu površine 25 kvadrata. Plamen je zahvatio sobu poginule, a lekari su na licu mesta konstatovali njenu smrt.

- Svi smo odmah evakuisani nakon izbijanja požara, a vatra je brzo ugašena - rekao je za Blic komšija Branimir Pejović.

Prema rečima drugih komšija u zgradi bilo je mnogo dima i svi su se uplašili, ali su bili prijatno iznenađeni brzom i diskretnom reakcijom vatrogasaca.

Na terenu su bile vatrogasno spasilačke jedinice "Zvezdara" i "Voždovac".

Pogledajte još