NAJBIZARNIJA OPERACIJA IKADA: Zašili mu šaku za nogu

Kinez po imenu Žu ostao je bez leve ruke u nesreći kada je u fabrici u kojoj radi podleteo pod cirkular. Toliko je povredio ruku, da su hirurzi morali da mu je odseku i ušiju za članak. Navodno, to su morali da urade kako bi se ruka oporavila tokom par nedelja, posle čega bi je zašili na svoje mesto.

Dr Tang Džuju iz Ćiangja bolnice rekao je da je morao da mu hirurški zakači ruku za nogu da bi se oporavili oštećeni nervi i tetive u njegovom zglobu.

- Na normalnim temperaturama, povređen prst bi trebalo da ponovo počne da prima krv u roku od 10 sati. To vreme je još kraće za ceo ud. Ako predugo bude bez krvi, tkivo umire i bukvalno postaje nemoguće ponovo ga zašiti nazad - priča doktor Džuju.

Žuova ruka je tako stajala preko mesec dana, a potom mu je vraćena na svoje mesto komplikovanom procedurom koja je trajala 10 sati. On može sada da mrda prste, ali ga tek čeka duga rehabilitacija posle koje će moći da pomera celu ruku.

Ovo nije bio prvi put da Džuju i njegov tim rade ovakvu operaciju. Godine 2013. još jedan pacijent je posle nesreće na poslu morao da prođe ovu proceduru, a danas koristi svoju ruku kao da se ništa nije desilo.

Nadlanu / izvor: blic.rs

Pogledajte još