PREVARIO KOMPANIJE: Evo kako ovaj momak već godinu dana leti džabe po celom svetu

Oni su našli način da nadmudre aviokompanije i da putuju oko sveta bukvalno za džabe. Kada je ovaj mladić prošle godine raskinuo sa dečkom, odlučio je da počne da putuje svetom. Sada dnevno provodi po šest sati u vazduhu, a za godinu dana posetio je Hong Kong, London, Dubai i mnoge druge gradove.

Na Instagramu Bena Šlapinga mogu se videti fotografije sa raznih putovanja - kako odmara u Perkingu, pije kafu u Nemačkoj i uživa u Los Anđelesu.

Iako deluje kao da je on na produženom odmoru, priča je drugačija - putovanje je njegov posao i njegov život.

Prošle godine, kada je njegova veza završena, spakovao je ceo svoj život u nekoliko kofera i počeo da leti oko sveta, primenivši svoje znanje o programu nagrada aviokompanija kako bi mogao da putuje skoro za džabe.

On je deo zajednice "hobista", koji već nekoliko decenija jeftino putuju zahvaljujući programu nagrađivanja koje određene aviokompanije imaju, koristeći povlastice zbog toga što su često putovali sa tim kompanijama, popuste prilikom plaćanja kreditnom karticom i greške u sistemu algoritama avionskih karti.

Sada avionom putuje u proseku po šest sati dnevno, a kada ne putuje, živi uhotelima sa pet zvezdica. On nijedan grad na svetu ne može da nazove svojim domom i to mu se dopada - prema njegovim rečima, njegovim domom bi se mogao nazvati avion. Ipak, bez obzira na ovako lagodan život, on kaže da se često oseća usamljeno.

Izvor: Dejli mejl/Blic

Pogledajte još