NIKOLA VRANJKOVIĆ: Sviramo ono što nam se najviše svira

Kakav repertoar pripremate za svirku na Beer Gardenu?

Poslednje dve godine dosta smo menjali repertoar, ubacivali smo i izbacivali sa spiska mnoge pesme. Stigli smo do nekih pet sati muzike koje trenutno možemo da izvedemo. Naši koncerti obično traju oko tri sata, ali obzirom da na Beer Gardenu nastupamo sa grupom Dža ili Bu nastupi će biti ograničeni na po sat i trideset minuta. Sviraćemo pesme koje nam se trenutno najviše sviraju... Andrej ,Fotelja, Zadrži svoj dah, Protiv sebe, Nagrada za strah, Dan koji nikad nije došao, možda čak i SDSS ako bude vremena.

Da li u nekom trenutku možemo da vas očekujemo na bini zajedno sa Dža ili Bu?

Mislim da bi nas u tom slučaju bilo previše na bini, skoro deset. Što se mene lično tiče odgledaću nastup Dža ili Bu iz publike kao i mnogo puta za poslednjih 20 godina .To je jedan od najpostojanijih beogradskih bendova od kada se svirarok muzika u Srbiji . Dobri smo prijatelji.

Da li su misliš das u dobro pivo i dobra muzika jedan od boljih načina da se povede letnji dan u Beogradu? To je možda čak i izvorni rokerski recept.

U pivo se slabo razumem, ali znam tačno dva češka piva, koja su nešto najukusnije što sam probao od pića uopšte u životu....Dok ih nisam probao mislio sam da pivo ima sasvim drugi ukus. Što se muzike tiče mislim da je pogodnije leti doći na koncert uveče kada se temperatura maker malo spusti .

Kavi su vam planovi za ovo leto?

Posle koncerta na Adi Ciganliji sviraćemo 29. jula na otvaranju Zaječarske gitarijade sa Gibonijem i Rundekom, 31. jula u Tesliću na festivalu "Naša Stvar" i, a 19.avgusta na Beogradskom Beer festu. Snimamo album koji polako napreduje, ali baš polako.

Pogledajte još