VLATKO STEFANOVSKI za Nadlanu: Ja sam stari pas koji uči nove trikove

1. Šta publika može da očekuje na Miksalištu i kako je svirati u triju?

Kad ti se band raspadne nemaš drugog izbora, nego da zasučeš rukave i da probaš da radiš sam, ili sa drugim ljudima. Sa Dinom i Đoletom sviram već 15 godina, zajedno smo prošli puno toga. Učimo nove stvari, napredujemo i zabavljamo se usput. Mi smo podmazana mašina, i verujem da ćemo publici ponuditi najbolje što znamo i umemo da odsviramo i otpevamo u tom trenutku… Radujem se ponovnom susretu sa beogradskom publikom….

2. Radio si i puno puta muziku za film- šta mislis koja ti je najbolja filmska muzika? Nije na meni da sudim o tome. Radio sam dosta filmova, i neki put lako pronađes rešenja, a neki put se boriš sa poslodavcima.

3. Da li i dalje vežbaš i da li imaš neki novi izazov što se tiče sviranja?

Kažu da starog psa ne možeš naučiti novim trikovima…E ja upravo pokušavam da naučim po koji novi trik s vremena na vreme, i još uvek tražim nešto po vratu gitare, kao uporan sejač peska u potrazi za grumenom zlata...

4. Kako prolaze vaši mater class-ovi i kako nove generacije reaguju na vašu muziku? Nedavno sam imao gitarski master class u Kruševu, i došlo je sedamdesetoro dece iz celog regiona… Ako su vec došli da slušaju šta im to imam reći, valjda slušaju ili su čuli za moju muziku. Bilo je odlično.

5. Da li planiraš odmor sa porodicom?

Već sam bio na kratkom odmoru….

6. Koliko je suprugina reč važna kada radiš nove pesme? Da li je konsultuješ? Normalno da mi je važno njeno mišljenje. Uvek je konsultujem u vezi svega, pa i u vezi nekih odluka vezanih za muziku. Njen ukus je veoma tanan...

7. Koju pesmu sa današnje scene voliš da sviraš privatno?

Volim da sviram Gibonnijeve stvari, jer sam i onako ucestvovao u snimanju većeg dela njegovih albuma.

Prvi kontigent košta 1.200, a a na prodajnom mestu Mikser House pokrenuta je akcija 3+1, odnosno na 3 kupljene ulaznice, jedna se dobija besplatno.

dum

Pogledajte još