VERUJETE IM? Lutrija: To je bila tehnička greška, sve je bilo regularno

0

Posle jučerašnjeg incidenta na izvlačenju, oglasila se i Lutrija Srbije. Oni tvrde da je sve bilo regularno, međutim to izgleda nije bilo dovoljno da se “operu” od ovog događaja, pošto je i tužilaštvo naložilo da se ispita ovaj slučaj.

Državna lutrija Srbije saopštila je da je na izvlačenju igre Loto 7 od 39, u 59. kolu od 28. juna, došlo do tehničke greške izazvane ljudskim faktorom, odnosno omaškom operatera angažovanog na izvlačenju, tako što je na ekranu greškom ispisan broj 21.

„Državna lutrija Srbije uverava igrače i širu javnost da osim pogrešno unetog broja, dakle greške operatera koja je na žalost moguća u toku živog izvlačenja, nije bilo nikakvih drugih radnji koje bi dovele u pitanje regularnost ovog izvlačenja, što su potvrdili članovi Komisije za izvlačenje brojeva koju čine dva predstavnika Državne lutrije Srbije i jedan Ministarstva finansija.

Isti zaključak donela je i Komisija centralnog trezora nakon završetka izvlačenja“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Državne lutrije Srbije.

Lutrija je navela da izražava žaljenje zbog greške koja se desila u toku izvlačenja u 59. kolu i dodala da će, pored svih procedura za utvrđivanje regularnosti u toku izvlačenja i one neposredno posle njega, koje su već obavljene, ispitati okolnosti koje su dovele do nastale greške, odnosno previda koji se desio.

„Još jednom uveravamo sve zainteresovane strane da ova tehnička greška ni na koji način nije dovela u pitanje regularnost izvlačenja“, istakla je Državna lutrija Srbije.

Međutim, Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je nalog policiji za prikupljanje potrebnih informacija i obaveštenja radi utvrđivanja svih činjenica i eventualnoj krivičnoj odgovornosti u vezi izvlačenja brojeva u igri na sreću LOTODržavne lutrije Srbije koje je emitovano u direktnom televizijskom prenosu na televiziji Prva, rekla je danas republički javni tužilac Zagorka Dolovac.

Dolovac je istakla da je Tužilaštvo odlučno da se ceo taj slučaj detaljno ispita i poručila da će svi odgovorni biti procesurani bez obzira na funkciju koju obavljaju i poziciju koju imaju.

„Kako je u pitanju Državna lutrija Srbija potpuno smo svesni da je ovaj slučaj izazvao široko uznemirenje građana tako da ćemo o svim rezultatima istrage blagovremeno obavestiti javnost“, rekla je Dolovac.

Sinoćno izvlačenje LOTO brojeva izazvalo je veliku sumnju kod građana da je sve namešteno, prenose mediji. Naime, peti broj kombinacije najpre se pojavio na ekranu, a tek onda je kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Izvor: Kurir

Foto: Screenshot

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.