VREĐAJU NAM INTELIGENCIJU: Direktor "Lutrije" kaže da je sve regularno

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović izjavio je, da može da potvrdi da je regularnost zagarantovana.

“Potvrdiću da je regularnost zagarantovana. Regularno je bilo u svemu. Problem je nastao oko grafike. Dve komisije prate izvlačenje. Jedna dok traje izvlačenje, a druga je u centralnom trezoru... i obe su potvrdile regularnost.”, kaže direktor.

CELA ZEMLJA VIDELA DOKAZ da je Lutrija nameštena

On je zamolio za strpljenje sa zaključcima i dodao da je nemoguće uticati na postupak izvlačenja."Polako sa zaključcima...informacije će vremenom dobiti pravi oblik.

Potvrdio sam regularnost kompletnog poslovanja lutrije. Nemoguće je uticati na postupak izvlačenja", kaže Vulović.Ljubomir Škorić, predsednik Komisije za izvlačenje brojeva u klasičnoj igri "Loto 7 od 39", rekao je da je u pitanju “greška čoveka koji unosi brojeve sa loptica”.

“On to unosi u softverski program i uneo je prvo broj 21. Videći šta je uradio, unosi i 27. Postojala je verovatnoća da izađe i 21 i to se desilo. Nista čudno”, kaže Škorić.

VERUJETE LI IM: Tužilaštvo će ispitati slučaj

Na pitanje zašto čovek koji unosi brojeve nije izbrisao broj 21, kao i da se na video snimku se vidi i da voditeljka govori da je izvučen broj 21, Nenad Lazarević, direktor IKT sektora, navodi da bi “svi brojevi bi morali da se izbrišu i ponovo unesu i da bi morao sve brojeve da ih skine iz programa i unese”.

“A, voditeljka gleda monitor pa je verovatno videla 21. Morate nju pitati...”, kaže Lazarević.

Vulović je naglasio da je u pitanju kompanija od opšteg državnog interesa, kao i da je državna lutrija imala 100 miliona dobitnika i uplatila u budžet 14 milijardi dinara na ime klsičnih igara LOTO.

On je rekao da nije nikakav problem da podnese ostavku, ako tužilaštvo utvrdi da je bilo neregularnosti u postupku izvlačenja brojeva.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još