SRBIJA JE ŠAMPION I U SALSI: Naš tim osvojio zlatnu medelju u Nemačkoj

Vratili su se sa zlatnim odlicjem i na najbolji moguci nacin predstavili svoju zemlju i salsa scenu u njoj.

Članovi Ritmos Del Munda na takmičenju su se suočili sa timovima iz Letonije, Grčke i Poljske koji su u ranijim periodima osvajali kako regionalna, tako i evropska odličja.

Kubanska salsa je prisutna u Srbiji desetak godina i ima vec formiranu malu ali kvalitetnu scenu. Možda najzanimljiviji izraz u salsa plesu je rueda, u prevodu točak. Rueda de casino je grupni način igranja po krugu u kom se elementi Kubanskog folklora (salsa, son, rumba, afro, cha cha, regeton) igraju u figurama. Mogla bi da se okarakteriše kao Kubansko kolo.
Za učešće na takmičenju je potrebno imati minimum 4 para plesača u timu i zbog toga je svaki internacionalni nastup timova iz Srbije već sam po sebi uspeh.

- Ritmos del mundo-va grupa za nastupe je skup entuzijasta i salsa zaluđenika koji kostime, putovanja i kotizacije za učešća na takmičenjima plaćaju iz sopstvenog džepa. Za ovaj veliki uspeh kako kluba, tako i kompletne salsa scene Srbije smo se pripremali oko godinu dana, od prošlogodišnjeg takmičenja i vicešampionskog odličja. Eminentnikubanski instruktori i članovižirija, su nam dali 143 od mogućih 150 bodova, tako da smo ubedljivo odneli pobedu - Zoran Bošković, instruktor i koreograf u salsa klubu Ritmos Del Mundo.

Ritmos Del Mundo kao svoju sledecu metu oznacava svetsko prvenstvo u ruedama. To ce se verovatno desiti sledeće godine, jer je za grupna takmicčnja ovog ranga potrebno pronaći sponzore kako bi članovi tima mogli da se fokusiraju na trening i koreografiju.



Pogledajte još