Popović uzvraća udarac: SEVERINI OPOMENA ZBOG DETETA!

Biznismen se žalio hrvatskim vlastima da majka previše eksponira sina, stručnjaci kažu da roditelj mora da zaštiti interes deteta, a pevačica nastavlja po svome. Uprkos tome što se Milan Popović protivi da mu sin Aleksandar bude uz maminog dečka Igora Kojića i da se njegove slike kače na društvene mreže, Severina je juče pre nastupa u Sloveniji postavila fotografiju pored koje je jedan od komentara otkrio ko čuva Aleksandra dok ona nastupa.

- Seve, sad smo ti videle momka, šeta sa detetom po rivi! - pisalo je.
Ivana Milas Klarić iz zagrebačkog Centra za socijalnu skrb za dnevnik.hr prokomentarisala je navode da Severina ugrožava prava svog sina.

- Objava detetove fotografije na društvenim mrežama u određenim okolnostima može biti ugrožavajuća za dete, što ga može izložiti potencijalnoj opasnosti, pa roditelji o tome moraju voditi računa. Propisi ne zabranjuju roditeljima da objavljuju fotografije dece, ali navode da su roditelji dužni da zaštite interes deteta u svim aspektima. Nažalost, mnogi roditelji svakodnevno putem društvenih mreža dele obilje podataka o sebi i deci s vrlo širokim krugom nepoznatih ljudi, što upućuje na nepoznavanje ili zanemarivanje zaštite privatnosti i zaštite prava dece uopšteno - kaže Milas Klarić.

Sličan odgovor je stigao i iz srpskog Centra za socijalni rad.

- Gradski centar za socijalni rad u obavezi je da poštuje pravo na privatnost i u zakonskoj je obavezi da se angažuje ukoliko postoji prijava ili sumnja da su detetu ugroženi zdravlje, bezbednost i razvoj.

Izvor: Blic

Pogledajte još