KREMIRALI POGREŠNU BAKU: Evo kako su beogradski pogrebnici napravili fatalnu grešku

Pometnja zbog baka sa istim imenom i prezimenom. Jedna je trebalo da bude sahranjena (u sanduku) a druga kremirana, ali...

LJ. P. koja je greškom kremirana trebalo je da bude sahranjena na Novom bežanijskom groblju, a ona sada počiva na Novom groblju.

Iz JKP “Pogrebne usluge” kažu da nikada nije došlo do ovakve greške, kao i da će svi zaposleni koji su bili angažovani u ovom slučaju biti najstrožije kažnjeni.

- U našu Kapelu u Deligradskoj su stigle dve preminule osobe sa istim imenom i prezimenom. Greška je nastala usled pogrešne identifikacije koju je izvršilo ovlašćeno lice iz privatne pogrebne agencije koju je porodica jedne od preminulih angažovala. JKP “Pogrebne usluge” je stavljeno u nezavidan položaj - kažu iz JKP “Pogrebne usluge” uz napomenu da "nisu u mogućnosti da vrše kontrolu i utiču na njihov rad".

Oni su takođe izrazili žaljenje zbog ovog incidenta.

- Još jednom izražavamo žaljenje zbog ove situacije i uveravamo vas da će JKP “Pogrebne usluge” uvesti rigorozniju kontrolu sa ciljem da se ovakav slučaj više nikada ne dogodi - napisali su oni.

Iz humanih razloga, JKP će snositi sve troškove koji su nastali zbog ove situacije, saznaje telegraf.rs.

Oni su istakli da će u skladu sa dogovorom sa porodicama preminulih osoba organizovati i izvršiti sahranu.

Pogledajte još