Humane metode ključ do uspeha u pregovaranju: Stjuart Dajmond održao predavanje u Beogradu

Predavanje, čiji su domaćini bili Direct Media, AmCham Srbija i Samizdat B92 okupilo je veliki broj menadžera i predstavnika kompanija koji su od profesora Dajmonda saznali pojedinosti redefinisane teorije pregovaranja predstavljene u njegovoj knjizi, nedavno objavljenoj na srpskom jeziku u izdanju Samizdata B92.

Dajmond podučava na svetskim univerzitetima i savetuje vlasnike kompanija i najviše državnike u više od 40 zemalja sveta. Na osnovu svog 25-ogodišnjeg iskustva napravio je preokret u podučavanju veštine pregovaranja koristeći takozvane humane metode, kao što su: uvažavanje percepcije druge strane, emocionalna osetljivost, uspostavljanje snažne lične povezanosti i neprikosnoveno poštovanje istine.

(old_image)

Tokom dvočasovnog predavanja upriličenog za partnere Direct Media, članice AmCham Srbija i drugu poslovnu javnost, Dajmond je kroz ilustrativne primere iz prakse, predstavio alate svoje teorije pregovaranja, kao I konkretne rezultate postupka. Jedno od iskustava koje je podelio je bio uspešan ishod pregovaračkog procesa u Boliviji, kada je uspeo da ubedi 3000 poljoprivrednika iz džungle da umesto ilegalne koke, počnu da uzgajaju banane.

“U procesu pregovaranja su daleko ubedljivije I delotvornije strategije koje počivaju na medjuljudskim odnosima I obzirnosti prema emocijama drugih, jasni ciljevi i postupno posmatranje svake situacije kao jedinstvene. Opšteprihvaćeni koncepti racionalnosti, moći, odustajanja i „win-win“ koncepti zapravo uglavnom ne funkcionišu najbolje“, poručio je Dajmond.

(old_image)

Stjuart Dajmond će u Beogradu boraviti i 7.8. kada će u knjižari Delfi SKC od 15h do 17h, potpisivati svoju knjigu i sa posetiocima razgovarati o tome kako da dobiju više u pregovaranju, bilo da se radi o svakodnevnim konfliktnim situacijama ili postizanju bitnog poslovnog dogovora.

Pogledajte još