Čekao je dve godine da ga ona primeti, ali je ONA bila šokirana onim što je uradio za nju!

Svakog dana, naredne dve godine, bez da je ijednom propustio dan, dečak je dolazio u prodavnicu slatkiša i kupovao čokoladice. Bio je toliko stidljiv, da mu je bilo teško i dve reči da progovori sa devojčicom dok je kupovao. Svaka čokoladica je imala majušnu, jedva primetnu nalepnicu sa imenom radnje na sebi.

Nakon što je više od dve godine kupovao čokoladice svakoga dana, devojka u koju je bio zaljubljen je otišla. Nastavio je da dolazi još nekoliko nedelja, ali je postalo očigledno da ona više tu ne radi. Mladić je bio očajan. Nije mislio ni o čemu drugom sem o ovoj prelepoj devojci.

Godinama kasnije, sada već mlad čovek, je otišao na fakultet van zemlje. Jednog dana, dok je šetao univerzitetskim parkom, primetio je studentkinju kako plače na klupi i prišao joj da pita da li joj je dobro. Rekla mu je da joj nije dobro. Spustio je knjige na klupu, seo pored nje, i probao da je oraspoloži, ali bila je jako uznemirena. Nije htela da mu ispriča detalje, ali je u kratkim crtama objasnila da je čovek sa kojim je u vezi ne voli, i da je to upravo saznala.

Kad je polazio na čas, mladić je zaboravio svoju svesku iz istorije na klupi. Devojka, još uvek u suzama, otvorila je svesku u nadi da će pronaći njegovo ime u njoj, ili adresu, da može da mu je vrati. Nije pronašla ništa - ni ime, ni raspored časova... Ali je našla 763 omota od čokoladica, sa ljubavnim pismom napisanim na pozadini svakog. Svaki omot je imao malu nalepnicu sa imenom i adresom prodavnice slatkiša njenih roditelja, iste prodavnice u kojoj je radila kao devojčica. Sva ljubavna pisma su bila posvećena njoj! Nastavila je da plače, čak i jače ovaj put, ali su to ovoga puta očigledno bile drugačije suze.

Ovu priču danas priča jedna druga devojčica od 14 godina, koja radi u istoj prodavnici slatkiša. Ona priča svojim mušterijama kako su se upoznali njeni baka i deka pre 60 godina.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još