POTRESNO: Naježićete kad vidite kako su se majka i ćerka srele posle 70 godina

Starica, rodom iz Novelare, sela na severu Italije, radila je tokom Drugog svetskog rata u Nemčkoj ,gde je ostala trudna sa oženjenim nemačkim vojnikom.

Nakon što se porodila, porodica bebinog oca joj je uzela ćerku, koja je dobila ime Margo Bahman i odgajila ju je u Nemačkoj.

Margo su rekli da joj je majka bila Italijanka koja je umrla u ratu.

Kada joj je otac preminuo prošle godine, Margo je odlučila da potraži majku. Obratila se za pomoć nemačkom Centru za pronalaženje nestalih osoba tokom Drugog svetskog rata koji je u saradnji sa italijanskim Crvenim krstom otkrio da je njena majka još živa.

Majka i ćerka sastale su se prvi put ovog vikenda nakon 71 godine.

"Kada sam počela da tražim majku, nisam verovala da ću biti u prilici da je jednog dana zagrlim", ispričala je Bahmanova za italijanski list "Kotidijano".

"Otac mi je bio zabranio da je tražim, ali nakon njegove smrti i zahvaljujući predivnoj pomoći moje ćerke ja sam je našla", kazala je ona.

Predstavnica italijanskog Crvenog krsta Laura Bastjaneto, koja je prisustvovala susretu majke i ćerke, opisala je događaj kao "malo čudo".

"Retko se dešava da se majka i ćerka ponovo sretnu nakon 71 godine. Daleko je uobičajenije za braću i sestre jer je ostalo tako malo onih koji su preživeli Drugi svetski rat", navela je Bastjaneto.
Izvor; B92

Pogledajte još