PAMTIMO GA KAO UJKA KOSTU IZ BOLJEG ŽIVOTA, a doživeo je tragičnu sudbinu na kraju života

Predrag-Pepi Laković bio je pet minuta stariji od brata blizanca dragana lakovićža, takođe vrsnog glumca. Rođeni su u Skoplju 1929, ali su se ubrzo preselili s porodicom u Beograd. Iako je pre svega bio pozorišni glumac - u Beogradskom dramskom i Jugoslovenskom dramskom odigrao je blizu 60 uloga - ostvario je zapaženu filmsku i terlevizijsku karijeru.

Mlađe generacije ga pamte iz filmova “Crna mačka, beli mačor” i “Tango Argentino”, kao i iz brojnih repriza kultnih serija “Bolji život”, “Metla bez drške” i “Otvorena vrata”.

U “Boljem životu” je igrao ujku Kostu pavlovića, predratnog gospodina koji je članovima porodice Popadić ostavio veliko nasledstvo uz obavezu da ispune određene uslove.

Pepi je doživeo tragičnu sudbinu. Kao veliki poem i pecaroš, voleo je da se osami u svojoj vikendici na Bisertnom ostrvu na Mrtvoj Tisi kod Čuruga. Jedno popodne je otišao na pecanje i nikad se nije vratio. Udavio se, a njegovo telo su pronašli lokalni alasi. Ostaje nepoznato za pozorišnu istoriografiju da li je u zagrljaj Mrtvoj Tisi krenuo svojevoljno ili je to bio nesrećni slučaj. Iza njega nije pronađeno oproštajno pismo.


B.J.

Pogledajte još