NIŠ: Zbog sitne svađe, KANDŽA tri puta ubo komšiju u stomak

0

Svetolik Stojanović (57) zvani Kandža iz sela Kaletinac teško ranio komšiju Živojina Milenkovića (71) posle bezazlene svađe

NIŠ – Svetolik Stojanović (57) zvani „Kandža“ iz sela Kaletinac kod Gadžinog Hana izbo je nožem svog komšiju Živojina Milenkovića (71). Teško povređeni Milenković zbrinut je u niškom Kliničkom centru, a Stojanović je uhapšen neposredno nakon napada.

Krvavi obračun dogodio se u petak uveče u centru sela, a potezanju noža prethodila je svađa i tuča između njih dvojice. Kako saznajemo, Stojanović je pokušao da ubije Milenkovića jer ga je optužio da mu je ukrao novac.

Nasrnuo na komšiju

Zoran Petrović, očevidac krvavog obračuna, kaže da je Stojanović besomučno napao komšiju.
– Skupili smo se u centru sela ispred prodavnice, kao što radimo svake večeri, kad su naišla njih dvojica. Odmah su počeli da se svađaju zbog nekih para. Koliko sam razumeo, tokom njihove svađe Živojin je tvrdio da mu je Kandža ukrao neke pare. Počeli su da se biju, a onda je Kandža izvadio nož i ubo ga nekoliko puta. Obojica su pala na zemlju. Živojin je vrištao: „Jao, izbode me!“, ali je Stojanović nastavio da ga bode. Skočio sam na njega, odvojio ga od Živojina i oteo mu nož. Da to nisam uradio, zaklao bi ga na licu mesta – priča vidno potreseni svedok nemilog događaja.

Petrović je odmah pozvao brata, pa su teško ranjenog čoveka prevezli do prve ambulante.
– Moj brat je stigao svojim kolima, ubacili smo Živojina u auto i krenuli do ambulante u Dušniku. Strahovao sam da ne premine usput jer je mnogo krvario. On je potom prebačen u bolnicu u Niš – priča Zoran i nastavlja:

Plaše ga se u selu

– Celo selo ima problem sa Stojanovićem. Krade šta stigne, pali nam imovinu, bije se sa svima. Nadamo se da će sad najzad dobiti svoje, da selo više ne strahuje.

Živojin je zbrinut na Odeljenju grudne hirurgije niškog Kliničkog centra zbog nekoliko ubodnih rana. Operisan je i trenutno je u stabilnom stanju.

Problematičan u selu
STOJANOVIĆ LAŽIRAO SAMOUBISTVO

Kako saznajemo od meštana ovog sela, pre nekoliko meseci Stojanović je lažirao samoubistvo.
– Ostavio je oproštajno pismo i najavio da će se obesiti. Selo je odahnulo, ne znajući da se on krije i posmatra kako ćemo primiti vest o njegovoj smrti. Nakon nekoliko dana nastavio je po starom. Nije bio takav, radio je u „Mašinskoj industriji“ i živeo u Nišu, a kad je izgubio posao, vratio se u selo i počeo da nas teroriše. Nije se odvajao od noža – kaže meštatin.

Nadlanu / izvor: Kurir

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.