NESTAO: Indonežanskom avionu se GUBI SVAKI TRAG

0

Avion indonežanske kompanije "Trigana er servis" sa 54 putnika nestao je u regionu Papua Nove Gvineje, ostrvske zemlje koja se nalazi u Okeaniji, severno od Australije.

Avion je izgubio kontakt sa kontrolom leta dok se nalazio iznad zabačenih predela najveće indonežanske provincije Papue.

Šef indonežanske Nacionalne uprave za potragu i spasavanje (BASARNAS) Bambang Soelistjo je za agenciju Rojters potvrdio da je kontakt sa avionom izgubljen.

Na Tviter nalogu agencije BASARNAS se navodi da avion, koji je leteo na domaćoj liniji, pripada kompaniji „Trigana“ i da se u njemu nalazilo 44 odrasla putnika, petoro dece i pet članova posade.

Let sa oznakom TGN267, od Sentanija do Oksibila, trebalo je da traje samo 50 minuta, a kontrola leta je sa njim izgubila kontakt nakon 33 minuta.

– Nismo sigurni još šta se dogodilo avionu i sarađujemo sa lokalnim vlastima – rekao je portparol ministarstva unutrašnjih poslova DŽ. A. Barata.

Barata je dodao da su vremenski uslovi loši, da je mrak i da je oblačno, što ne pogoduje potrazi, kao i da je reč o planinskoj oblasti.

Indonezija ima lošu reputaciju kada je reč o bezbednosti u aviosabraćaju. U decembru, avion kompanije „Er Azija“, koji je leteo od inonežanskog grada Surabaja do Singapura, srušio se u Javansko more tokom olujnog nevremena, pri čemu je poginulo svih 162 putnika i članova posade.

Nadlanu / izvor: Blic

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.