NA SKRIVENO TE VODIM MESTO 7 tajni Beograda

Ovim rečima je Duško Radović pozdravio uspavane Beograđane jednog prelepog jutra 1978. godine sa poslednjeg sprata Beograđanke. Grad na Ušću Save u Dunav sačuvao je svoj prepoznatljivi šarm. Beograd skriva neobične i čudne sudbine ali i sedam zlatnih tajni koje morate spoznati.

SKADARLIJA

Dvanaestice po kaldmi ne zvuče kao najsjajnije rešenje ali nakon skadarlijskog provoda oprostićete sebi i štikle na najlepšim cipelama. Stara boemska četvrt u najužem centru Beograda u kojoj više od jednog veka vlada moto da čovek svoje najlepše dane provodi noću. Decenijama su se u Skadarliji okupljali glumci, novinari, pesnici i slikari stvorivši od nje balkansku verziju Monmatra - mnogo muzike, jake hrane, vina, veselja I lepih žena.

(old_image)


ADA CIGANLIJA

Beogradsko more okuplja najlepše devojke i najzgodnije mladiće. Udaljeno je samo 4 kilometra od centra grada a ipak, imate osećaj da ste negde, tamo daleko. Ada je postala najveće, najlepše i najposećenije izletište, kupalište i odmaralište Beograđana. Ovde se preko leta skupljaju najlepše devojke koje vole život, leto i Beograd.

(old_image)


BETON HALA

Svetski trend da se industrijske zone pretvaraju u epicentre zabave. Do pre nekoliko godina napušteno skladište zamenilo je mnoštvo ekskluzivnih restorana i klubova, radnji sa dizajnerskim nameštajem, vinskih podruma i teretana. Beton hala je Meka noćnog provoda Beograda.

(old_image)


TRG NIKOLE PAŠIĆA

Mesto sastanaka i rastanaka Beograđana. Tu smo se svi jednom čekali, ispred fontane su "pali" prvi poljupci i šaputanja u zadnjem redu bioskopa. Nekad pusta livada koju je presecao samo carski drum danas je jedna od žila kucavica Beograda.

(old_image)


TAŠMAJDAN

Da li ste znali da na ovom mestu postoji tajno sklonište? Pećina koja se nalazi 28 metara ispod Tašmajdanskog parka skriva tri velike sale, koje su Nemački vojnici u Drugom svetskom ratu koristili kao sklonište. Tašmajdan je mesto na kome su se odigrali mnogi istorijski događaji, a ujedno je centralni gradski park lepo uređen sa mnogim sadržajima za decu i mlade.

(old_image)

UŠĆE

Novi centar grada. Ono što su Terazije za Stari grad, to je Ušće za onu drugu stranu Beograda, preko reke. Idealno mesto za šetnju, vožnju rolera i bickla, ljubavne sastanke, prijateljska druženja. Na Ušću nema šta nema!

(old_image)

HRAM SVETOG SAVE

Hram Svetog Save u Beogradu je najveća pravoslavna crkva na svetu i spada među 10 najvećih crkvenih zgrada na svetu. Predstavlja deo siluete Beograda, čineći jedno od njegovih glavnih obeležja.

(old_image)


Pogledajte svih 7 lokacija na način na koji do sada sigurno niste videli!

Pogledajte još