BEZ MAKAZA: 3 jednostavna koraka da se zauvek rešite ispucalih krajeva

0

Kada ih jednom zanemarite, teško ćete ih se otarasiti. A da bi vam kosa uvek bila sjajna, i krajevi zdravi, nije potrebno mnogo odstupanja od osnovne nege, kao ni mrski odlasci kod frizera. Bitno je samo da svaki korak "odradite" na pravi način.

Ispucali krajevi čine da se kosa više mrsi, pa se prilikom češljanja doslovno kida.

Onda vam nema spasa osim odlaska kod frizera, što verovatno ne želite. Zato je najbitnije da kosu pravilno negujete i redovno skraćujete ispucale krajeve.

1. Ne preterujte sa šamponom

Pokušajte da izbegnete prečesto pranje kose, jer ćete postići potpuno suprotan efekat. Prečesto pranje je isušuje, a suva kosa je siguran put do ispucalih krajeva.

Jedini izuzetak je – nakon kupanja u morskoj vodi ili bazenu, kada je neophodno isprati kosu od svih materija koje joj štete.

2. Regenerator

Najvažniji korak do sjajnih krajeva. Nanosite ga prilikom svakog pranja, a negu podignite na viši nivo tako što ćete u svoju rutinu uvesti stavljanje maske ili pakovanja na kosu jednom nedeljno.

3. Stilizujte je s negom

Pokušajte da upotrebu fena, prese za kosu, figara i ostalih pomagala za stilizovanje scedete na minimum, kako bi ste je što manje izlagali gorenju i toplotnim uticajima. Prilikom sušenja, ispravljanja ili uvijanja kose obavezno koristite hranljiva ulja za kosu, koja će joj osim zaštite pružiti i dodatan sjaj.

Priredila: J.K.

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.