JADRANSKI SUSRETI: Kako su se Jugosloveni zabavljali leti

0

Jadranski susreti su bili omiljeni zabavni program miliona Jugoslovena za koje je odlazak u Makarsku ili Trpanj bio simbol ličnog i porodičnog prosperiteta.

Tokom letnjih meseci od 1978. do 1984. Televizija Zagreb prenosila je takmičenja gradova i manjih mesta s Jadrana pod nazivom “Jadranski susreti”. Ideja je bila genijalna: ponuditi gledaocima sat i po zabavnog programa i pri tome reklamirati turizam na Jadranu. Takmičile su se dve ekipe u igrama spretnosti po čemu su “Jadranski susreti” veoma ličili na “Igre bez granica”, francuski šou program koji je godinama bio popularan i na prostorima Jugoslavije.

Tvorci “Jadranskih susreta” shvatili su na vreme da uvođenjem nekih lokalnih igara mogu podići gledanost a ujedno demantovati sve glasnije optužbe za “krađu” ideja od “Igara bez granica”. Tako su gledaoci mogli da uživaju u navlačenju konopa, plivanju s vezanim rukama ili skidanju pršute sa vrha jarbola. Emisija uspeh mnogo duguje voditeljima, šarmantnom i sposobnom Oliveru Mlakaru i Helgi Vlahović, koja je početkom 80-ih proglašavana u različitim izborima za jednu od najlepših Jugoslovenki.

Foto: printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.