Ovako obučena je otišla u školu i vratili su je kući, a RAZLOG JE ŠOKANTAN

Naime, Stefani se vidi ključna kost.

Stefani je pokušala da sakrije svoju, očigledno problematičnu, ključnu kost šalom koji je omotala oko sebe, ali ni to nije pomoglo. Škola joj je rekla da je pogrešno vezala šal i poslala je kući.

Direktor ove škole sprovodi nerazuman kodeks oblačenja - devojke ne smeju da pokažu čak ni ključnu kost, kako ne bi ometale muške kolege. Roditelji moraju da napuštaju svoja radna mesta, a učenici važne lekcije, jer su problem ključne kosti koje se vide. Očigledno je da nešto moramo da promenimo - napisala je Stejsi, Stefanina mama, na Fejsbuku.

Ni OVO nije bilo dovoljno dobro?

(old_image)

Kodeks oblačenja ove škole je isti poslednjih deset godina - tačno je propisano kakve košulje smeju da nose učenici, zna se da je dozvoljen samo okrugao izrez, a jedini izuzetak su košulje ili polo majice, na kojima sme da bude otkopčano prvo dugme.

Ova škola nije jedina sa strogim kodeksom odevanja za devojke. Ranije ove godine učenica Megi Sunseri snimila je dokumentarac o kodeksu oblačenja u svojoj školi. Jedna od devojaka koje su u njemu učestvovale rekla je da kodeksi oblačenja diskriminišu devojke određene građe.

"Mislim da ne uzimaju u obzir to što postoje različiti oblici tela. Dok je nekima lakše da pronađu odeću koja se uklapa u kodeks, meni je teže", rekla je.

Druga je istakla da ista pravila ne važe za mladiće i devojke.

"Moj dečko je obukao kratke pantalone za školu i nije bilo problema. Ja sam obukla iste pantalone i rekli su mi da ih više ne nosim", ispričala je.

Nadlanu

Pogledajte još