„Pre nego što crvima kažem zdravo“ Srđana Dragojevića u prodaji

„Bilo jednom na istoku“ je scenario nastao po motivima romana Džulijana Barnsa i bavi se prvom godinom tranzicije u istočnoj Evropi, nekom vrstom mentalne i moralne korupcije u politici.

„Škartovi“ su priča o jednoj noći tokom bombardovanja Beograda 1999. godine. Napisao ga je zajedno sa Dimitrijem Vojnovom i predstavlja završni deo trilogije sa „Lepim selima“ i „Ranama“.

„Nebesa“ je scenario po motivima priča već zaboravljenog francuskog pisca Marsela Emea. Bavi se čudima u 21. veku, dobu lažnog prosperiteta, a zapravo dobu povratka u srednji vek na svim planovima, pa dakle i odličnom za – čuda. Tri čuda, tri priče koje se prepliću jesu šta bi bilo kada bi glavni lik, bivši podoficir JNA, od boga na poklon dobio oreol; zatim, šta bi bilo kad bi država Srbija donela zakon da godina traje 24 meseca; treća je priča o slikaru koji počinje da slika hranljive slike – gledate u njih i siti ste.

Knjiga nerealizovanih filmskih scenarija „Pre nego što crvima kažem zdravo“ Srđana Dragojevića nalazi se u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Pogledajte još