Pre smrti je napisala pismo mužu, a ono što je on uradio nakon toga će vas RASPLAKATI

0

Kad vidite šta ljudi čine kad izgube svoje najmilije, prisetićete se zašto je bitno da ih čuvate dok su sa vama!

Babete Žakviš je pre smrti napisala pismo svom suprugu Donu, i sakrila ga u fioku. „Oseti me u jutarnjem vazduhu, i kada se probudiš da napraviš kafu, uvek ću biti tu.“ napisala mu je.

Kako bi sećanje na nju živelo u prirodi, Don je zasadio kilometre i kilometre njenim omiljenim cvetom – suncokretom.

Babet je umrla od mijeloma, nakon devet godina borbe sa okrutnom bolešću. Njeno omiljeno cveće su bili suncokreti, i to u toj meri, da su je u gradu zvali „Dama od suncokreta“. Imala je ideju da prodaje ovo cveće i od tog novca da fundira istraživanje leka za rak, ali ju je bolest sprečila da zamisao pretvori u delo. Zbog toga su Don i njihova ćerka Dženi, nakon njene smrti, pretvorili njen san u stvarnost.

Zasadili su na stotine hiljada stabljika i prodaju cveće, a sav prihod ide istraživanju leka za rak, obolelima i bolnicama.

„Svaki put kad pogledam u suncokretna polja, setim se njenog duha, i znam da nije značila samo meni, već i mnogima drugima.“ kaže njen suprug Don, kome je ovo način da se oprosti od svoje srodne duše.

Don Jaquish has planted a 4 mile ribbon of sunflowers on both sides of Highway 85 near Eau Claire. It's Don's tribute to…

Posted by KARE 11 on Friday, August 14, 2015

Nadlanu / T.D.

Foto: facebook prt scr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.