Pre smrti je napisala pismo mužu, a ono što je on uradio nakon toga će vas RASPLAKATI

Babete Žakviš je pre smrti napisala pismo svom suprugu Donu, i sakrila ga u fioku. "Oseti me u jutarnjem vazduhu, i kada se probudiš da napraviš kafu, uvek ću biti tu." napisala mu je.

Kako bi sećanje na nju živelo u prirodi, Don je zasadio kilometre i kilometre njenim omiljenim cvetom - suncokretom.

Babet je umrla od mijeloma, nakon devet godina borbe sa okrutnom bolešću. Njeno omiljeno cveće su bili suncokreti, i to u toj meri, da su je u gradu zvali "Dama od suncokreta". Imala je ideju da prodaje ovo cveće i od tog novca da fundira istraživanje leka za rak, ali ju je bolest sprečila da zamisao pretvori u delo. Zbog toga su Don i njihova ćerka Dženi, nakon njene smrti, pretvorili njen san u stvarnost.

Zasadili su na stotine hiljada stabljika i prodaju cveće, a sav prihod ide istraživanju leka za rak, obolelima i bolnicama.

"Svaki put kad pogledam u suncokretna polja, setim se njenog duha, i znam da nije značila samo meni, već i mnogima drugima." kaže njen suprug Don, kome je ovo način da se oprosti od svoje srodne duše.

Don Jaquish has planted a 4 mile ribbon of sunflowers on both sides of Highway 85 near Eau Claire. It's Don's tribute to...

Posted by KARE 11 on Friday, August 14, 2015

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još