Nakon što OVO VIDITE, nikad više nećete ostaviti WC šolju otvorenu!

Pacovi su pogana mala stvorenja, možete ih videti kako se kriju iza kontejnera ili provlače kroz uličice, ali nikako niste očekivali da vidite jednog kako vam uzvraća pogled iz wc šolje!

Ako ste mislili da je ulazak pacova u kuću kroz kanalizaciju i WC šolju tek mit, video Nacionalne Geografije sigurno će vas razuveriti.

Pacovi imaju pristup kanalizaciji, a nakon toga pred njima gotovo više uopšte ne postoje ograničenja. Pomoću kandži mogu da se veru po većini vertikalnih površina, a konstrukcija kostura omogućuje im prolazak i kroz najmanje otvore.

Nakon što uđu u kanalizaciju, pa i u odvod određene kuće, pred pacovima je samo još jedna prepreka – WC šolja. Kao što ćete videti u snimku, ni ona glodarima ne predstavlja baš nikakav problem. Kroz nju prolaze za samo nekoliko sekundi i ulaze u vaš dom.

Tada vam neće pomoći ni puštanje vode jer pacovi su fantastični plivači. Uz to su i jako izdržljivi, u neprestanom kretanju u vodi mogu izdržati čak tri puna dana, a dah mogu zadržati na oko tri minuta.

Nadlanu

Pogledajte još