PROVERITE: Da li će vas partner prevariti

0

Niko ne želi da doživi neveru svog partnera, i bilo bi lepo kada bismo to mogli da predvidimo. Ipak, za predviđanje moguće prevare u budućnosti ne treba nam kristalna kugla već je dovoljno znati ovo.

Novo istraživanje dokazalo je da sklonost ka prevari može biti – nasledna. Dakle, hoće li partner biti neveran (odnosi se i na žene i na muškarce) umnogome zavisi od toga jesu li njegovi/njeni roditelji počinili preljubu. Studija je pokazala da, ako je roditelj bio neveran, šansa da će i deca biti neverna je dvostruko veća.

„Roditelji će pokušati da opravdaju svoje ponašanje i prikazaće nevernost kao prihvatljivo ponašanje što utiče na uverenja i ponašanje dece“

„Otkrili smo snažnu povezanost između roditeljske nevere i preljubničkog ponašanja među našim ispitanicima.“

„Zadovoljstvo u vezi, privrženost, samokontrola i ličnost su naravno značajni faktori.“, objašnjava dr. Dana Vajzer koja je vodila istraživanje.

Dodaje da se dete ponaša onako kako je učilo od roditelja.

„Roditelji uče svoju decu šta je prihvatljivo i vredno u romantičnoj vezi i ponašanje roditelja može imati nehotične posledice na ljubavne veze njihove dece. Drugim rečima, roditelji stvaraju pravila koja deca usvajaju i kasnije u životu 'igraju' prema njima“

Bez obzira na rezultate istraživanja, radom na sebi uvek možemo da utičemo na svoje ponašanje, nikoga ne definišu njihovi roditelji.

Nadlanu

Foto: Nadlanu Arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.