NOVI VATRENI OKRŠAJ NA NOVOM BEOGRADU: Muškarac ranjen u pucnjavi

Muškarac star oko 51 godinu ranjen je iz vatrenog oružja oko ponoći u Bulevaru Zorana Đinđića kod broja 106 A, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

On je zadobio prostrelnu ranu mekog tkiva leve natkolenice, a prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Žena stara oko 71 godinu povređena je kao pešak oko 21.40 časova u ulici kod saobraćajne škole u Zemunu, odnosno kod okretnice autobusa na liniji 17, kazala je Macura.

Ona je zadobila povredu glave, modricu i otok u predelu levog oka i oguljotinu desne potkolenice, a prevezena je u Urgentni centar, gde je predata neurohirurgu i ortopedu, objasnila je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do 06.00 časova obavila 88 intervencija od kojih 15 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, srčani bolesnici, osobe sa malignitetima i hipertenzijom, dodala je Macura.

Macura je savetovala nošenje prikladne odeće, uzimanje adekvatne hrane i tečnosti, provetravanje prostorija i oprez u saobraćaju.

Portparol Hitne pomoći je astmatičarima savetovala oprez, a srčanim bolesnicima umerenu fizičku aktvinost.

Izvor: b92.net

Pogledajte još