SUPROTSTAVITE SE: Ako vas maltretira svekrva, vreme je da zauzmete stav

Nemojte se zavaravati, vaša svekrva neće vremenom da vas upozna i zavoli, ako do sada nije, bolje batalite obigravanje i šlihtanje. Vreme je da pokažete da i vi imate kičmu. Možda vas neće voleti zbog toga, ali makar će morati da vas poštuje, a sve je bolje nego da budete nečiji otirač.

1. Ne valja kako kuvate

Šta god da spremite, njoj ne valja, ili je preslano, ili je nekuvano, ili se prosto namršti i ne kaže ništa, a vi se pojedoste živi jer ne možete da se umilite ženi sa kojom živite.

Rešenje:
Kuvajte kako kuvate, kako vi i vaš suprug volite, nemojte se brinuti za njeno mišljenje. Ako nastavi da bude naporna kad vidi da ne reagujete na kritike, slobodno joj recite da ne mora da jede ako joj se ne dopada. I tu je kraj, nemojte ulaziti u svađe i rasprave.

2. Cinkari vas za sve

Svaki vaš korak koji joj se ne dopadne, ili za koji pomisli da bi mogao da napravi razdor između vas i muža, ona mu prepriča, preuveliča - ukratko, pokušava da vas razvede.

Rešenje:
Mužu objasnite da mora da odabere da vam veruje, inače od braka nema ništa, a sa njom sedite nasamo i objasnite joj da dvoje mogu da igraju tu igru. Vi možete da smišljate izgovore da ona manje viđa unuke (kad ih bude), a i on će pre da padne na vaše suze i prestane da veruje majci, nego na njeno olajavanje.

3. Kvari dete

Uči ga da psuje, da ne jede šta vi skuvate, kupuje opscene količine slatkiša i igračaka, a onda vi izgledate zlo u detetovim očima kad mu ne pružate isti tretman.

Rešenje:
Ovo nije samo vaš problem, ovde morate uključiti supruga, a po mogućstvu i svekra. Sedite svo četvoro i razgovarajte o vaspitanju deteta. Ukoliko ne žele da budu pozitivan uticaj, onda ne moraju da smetaju.

4. Čini da se osećate nedobrodošlo
Vi ste se uselili kod njega nakon venčanja, i sada živite sa svekrom, svekrvom, njegovom sestrom, bratom... U početku vam nije smetalo, ali svaki put kad dodđe do rasprave, svekrva vas nimalo fino podseća da ste vi u NJENOJ kući.

Rešenje:
Objasnite joj da je to kuća i vašeg muža, a kako je sve zajedničko, to je sada i vaš dom. Ako joj to smeta, uvek možete da joj ponudite da se vi i muž iselite (čak i ako zaista nemate finansijskih uslova), verujte nam, sve će da uradi kako bi joj sin ostao pod krovom.

5.Njegova bivša je bila bolja

Malo - malo pa vam priča kako je njegova bivša imala bolji posao od vas, ili njega podseća kako su išli na letovanje, kako je lepa, divna, kako sprema najbolje kolače...

Rešenje:
Poljubite muža. Ali nekulturno, onako kako ste se ljubili na početku veze, kad su stariji odvraćali deci poglede od vas. Ako će ona da bude nekulturna, možete i vi, a vama će biti neizmerno zabavno da je na taj način prekidate.

Isprobajte ove fazone i videćete da će jednom kad pokažete zube, vaša svekrva postati mekša od pamuka.

Nadlanu / T.D.

Pogledajte još