HAOS U BEOGRADU: Desetoro povređeno u tri udesa

Pet osoba je povređeno u udesu, koji se dogodio oko 19.50 časova u Vinogradskoj ulici u Surčinu, rekla je Macura.

Žena stara 49 godina zadobila je povredu glave i istegnuće vrata, 28. godišnji mladić imao je povrede glave i ramena i donjeg dela leđa, a muškarac star 45 godina zadobio je povredu glave, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star 37 godina zadobio je povrede glave i donjeg dela leđa i istegnuće vrata, a 48-godišnji muškarac imao je povrede glave i ramena i istegnuće vrata, kazala je Macura i dodala da su svi povređeni bili u istim kolima i da su prevezeni u Urgentni centar.

Tri osobe su povređene u udesu oko 22.15 časova na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića, rekla je Macura.

Mladić star 22 godine zadobio je povredu kolena, muškarac star 25 godina imao je povredu glave, a muškarac star 25 godina zadobio je rasekotinu nadlaktice, istakla je Macura.

Svi povređeni su iz istog automobila, a prevezeni su u Urgentni centar i u Institut za ortopediju na Banjici, kazala je portparol Hitne pomoći.

Dva mladića su povređena oko 23.10 časova na uglu Bulevara Kralja Aleksandra i Prištinske ulice prilikom pada sa motora, navela je Macura.

Mladić star 17 godina zadobio je povrede ramena, nadlaktice i kolena i prevezen je u KBC Zvezdara, dok je 18. godišnji mladić imao povrede kolena i potkolenice, dodala je Macura.

Hitna pomoć je noćas u Beogradu obavila 102 intervencije, od kojih 26 na javnim mestima, precizirala je Macura i dodala da su se lekarima obraćale sve vrste hroničnih bolesnika, od kojih najčešće srčani.

Portparol Hitne pomoći je savetovala jutarnje šetnje, adekvatno oblačenje, uzimanje tečnosti, voća i povrća, provetravanje prostorija i oprez u saobraćaju.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još