Saznajte KO vas traži na INTERNETU: Evo i kako

Naravno, iluzorno je misliti da je svaka pretraga razlog za paniku, većina njih nije. I mi sami tražimo podatke o drugima preko interneta, a da pritom ne mislimo ništa loše.

Evo nekoliko načina na koje možete saznati da li vas neko “prati” na internetu:

Koristite Google Alerts –
Koristeći ovu opciju, bićete obavešteni svaki put kada vas neko pomene na vebu. Jedino što je potrebno je da se ulogujete na Google i otvorite www.google.com/alerts. Unesite svoje ime u kućicu za upozorena na vrhu stranice i kliknite Create Alert.

Pretražite Social Mentions –
Ova opcija funkcioniše slično kao Google Alerts, sa naglaskom na društvene mreže. Mention.com funkcioniše tako što šalje upozorenja na svako spominjanje imena. Ova opcija dostupna je i na mobilnim aplikacijama za Android i iPhone, kao i aplikacije za Window 8 i Chrome.

Linkedln –
Ukoliko želite da vidite da li vas traže poslodavci, Linkedln.com je veoma korisan. Kada napravite Linekdln profil možete svakodnevno dobijati korisne informacije za pronalaženje novog posla, bilo da ste honorarac ili stručnjak.

Amnesty –
Amnesty.com ima veliku bazu živih i mrtvih ljudi koja bi se mogla koristiti za praćenje porodičnog stabla, ali kao i mnogi od alata navedenih ovde može se i zloupotrebiti. Ovde takođe možete proveriti da li vas je neko dodao na porodično stablo.

Nadlanu / izvor: radiosarajevo.ba

Pogledajte još