OBOŽAVAMO JE KAO BERTU u Dva i po muškarca, a slavu je stekla tek pod stare dane

Za Končitu Ferel znali su samo dobri poznavaoci filma i televizije pre nego što je dobila ulogu beskrajno iskrene i jezičave kućne pomoćnice Berte u seriji “Dva i po muškarca”.

Njen put do slave trajao je dugo. Nekoliko epizodnih uloga u značajnim filmovima tokom 70-ih nisu joj obezvedile mesto na listi miljenika holivudskih producenata i reditelja. Sidni Lamet dao joj je malu ulogu u “Mreži” 1976. verujući kako Končita ima predispozicije da postane odlična dramska glumica.

Čekala je 12 godina da dobije ulogu u nekom značajnijem filmu. “Mistična pica” je doživela neočekivani uspeh kod publike i kritike, što je omogućilo Končiti da izađe iz senke anonimnosti. Zahvaljujući tom filmu dobila je ulogu u popularnoj TV seriji “LA Law”. Na televiziji je imala mnogo više uspeha nego na filmu. Sredinom 80-ih pojavila se u seriji “ER” koja je proslavila Džordža Klunija.

Pre nego što je prošla na audiciji za “Dva i po muškarca” igrala je u manje uspešnim TV projektima tokom 90-ih. Čak je imala i epizodu u “Prijateljima”, gde je igrala sutkinju.

Ova 72-godišnja glumica karijeru je započela u pozorištu kao članica alternativnih grupa, da bi krajem šezdesetih zaigrala na Brodveju. Dugo godina je bila veoma uspešna na njujorškoj pozorišnoj sceni.

Pogledajte još