ZAVOLELI SMO GA KAO ROBIJU U SIVOM DOMU, a zbog poroka nije postao megazvezda

Od prvih pojavljivanja na filmu i u pozorištu znalo se da se radi o glumcu gromovitog talenta koji na diskretan način, bez preglumljavanja, može dočarati različite karaktere, od zlikovca do princa. Bez obzira na činjenicu da je za 35 godina karijere odigrao 60-ak filmskih i televizijskih uloga, Branko Vidaković je, ceneći isključivo talenat, mogao i morao više. Ako se izuzmu “Crna Marija” i “Seks - državni neprijatelj broj 1”, ni u jednom filmu nije imao glavnu ulogu, a na festivalima nagrade nisu završavale u njegovim rukama. Razlog zašto nije do sada uradio ono što je mogao leži u tome što je jedan deo života imao problema s porokom koji stvara zavisnost.

Branko-Bane Vidaković rođen je 10. Septembra 1959. u Beogradu. Posle srednje škole nije imao jasnu ideju čime bi želeo da se bavi. Tek kad je s 20 prelomio u izboru između gluzme i muzike upisao je Fakultet dramskih umetnosti.

(old_image)

Prvu zapaženu ulogu ostvario je u filmu Žike Mitrovića “Savamala”. Posle kojeg su usledila pojavljivanja u mnogim značajnim ostvarenjima snimljenim 80-ih i 90-i, h kao što su “Još ovaj put”, “Sivi dom”, “Seks-državni neprijatelj broj 1”, “Mi nismo anđeli”, “Gore-dole”, “Kupi mi Eliota”, “Mehanizam”.

Mnogi su mu zamerili na angažovanju u “Kursadžijama” na šta je on odgovorio da će se javno odreći tog angažmana onda kad u Narodnom pozorištu bude imao platu 1500 evra, uz napomenu da mu sitkom emitovan na Pinku plaća račune.

Bio je u braku s novinarkom Minom Vidaković iz kojeg ima dvoje dece, ćerku Majdu i sina Mateju.

Izvor: Nadlanu

Pogledajte još