SRAM VAS BILO Mađarska policija pretukla ekipu RTS-a

Oko 17.30 mađarska policija pustila je izbeglice da se približe na dvadesetak metara od granice i tada počela da ih tuče pendrecima. U tom trenutku napali su i ekipu RTS-a koja je pratila dešavanje na granici.

Mađarski policajci su snimatelja Vladana Hadži Nikolića bacili na zid i udarali pendrekom po glavi i leđima, a zatim su mu slomili kameru. Na isti način pretučen je i snimatelj tona Miki Đurašinović, kojem su slomili pecaljku kojom se snima zvuk.

Među njima je bila i novinarka Jovana Đurović kojoj je povređena ruka.

Kako je za Internet portal RTS-a rekla koleginica Đurović, ekipa RTS-a je napadnuta u trenutku dok se nalazila u međuprostoru između policijskog kordona i grupe migranata.

U trenutku kada je novinarka RTS napadnuta nije bilo napada iz kolone migranata na policiju i nije poznato zašto su se mađarski specijalci odlučili za napad.

Snimatelj Hadži Nikolić kaže da su ih policajci namerno tukli i lomili opremu, iako su ih oni upozoravali da su novinari srpske nacionalne televizije.

Dok su ih tukli, jedan snimatelj mađarske televizije ih je sve vreme vređao i psovao, prenosi RTS

Mađarska policija je u više navrata bacila suzavac i pucala na migrante koji su pokušali da probiju kapiju i uđu na teritoriju Evropske unije.

Pogledajte još