CEO ŽIVOT U ZABLUDI: 5 navika koje su jednako loše kao i pušenje

1.Dugotrajno sedenje

Čak i uz redovno vežbanje, svakodnevno sedenje šteti našem telu. Ako sedite više od osam sati na poslu, morate uvesti svakodnevno kretanje od 30 minuta. Idite na pauzu u toku posla, prošetajte do pekare, umesto da idete na posao kolima, idite peške, naravno ukoliko vam je radon mesto relativno blizu.

2.Previše mesa i sira u ishrani

Ovo će teško pasti svim gurmanima, ali svoju ishranu ne smete temeljiti na ove dve namirnice, koliko god ih voleli. Ne kažemo da bi trebalo da zamerati te izvore proteina ali ubacite na meni I ostale izvore

3.Kuvanje na plinu

Za razliku od električnog šporeta, plinski ima jednu manu. Kada kuvate, dobijate dodatnu dozu ugljen monoksida koji na primer unosite I kao pasivni pušači.

4.Odlazak u solarijum

Stalno se štitimo od sunca, a zaboravljamo da ni ono zraćenje iz solarijuma nije bezopasno. Naučite da volite soju kožu I ako ništa, makar je hranite namirnicama bogatim karotenom.

5.Hronična neispavanost

Osigurajte svom telu makar 6 sati sna kako biste izbegli visoki pritisak, bolesti srca I ostale zdravstvene problem. Umor nije normalna pojava I nemojte se navikavati na to.

Izvor: nadlanu

Pogledajte još