KRVAVI UDES U BEOGRADU: Pešak teško povređen

Žena stara oko 50 godina teže je kao pešak povređena oko 22.30 časova u Ulici Dragomira Stamenovića kod Doma zdravlja Umka, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Ona je zadobila razderotinu glave, potres mozga i prelom leve potkolenice, a prevezena je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je portparol Hitne pomoći.

Jutros oko 06.00 časova na Starom Obrenovačkom putu prevrnuo se automobil, a jedan muškarac, koji nije imao vidljive povrede, prevezen je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Muškarac star oko 50 godina u udesu oko 23 časa na uglu ulica Braće Jerković i Vitanovačke zadobio je istegnuće vrata i povredu desnog ramena, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 94 intervencije od kojih 14 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 207 intervencija od kojih 38 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i hipertoničari dodala je Macura.

Macura je savetovala blagovremeni odlazak na posao, nošenje adekvatne odeće, uzimanje tečnosti, čaja, meda i limuna i provetravanje prostorija.

Portparol Hitne pomoći je savetovala da je potrebno čuvati se respiratornih virusnih infekcija, a hroničnim bolesnicima umerenu fizičku aktivnost.

Izvor: b92.net

Pogledajte još