KRISTIJANOVA TRAGEDIJA: Kako je podneo ubistvo najboljeg druga

Krajem 80-ih i početkom 90-ih najbolji prijatelj Kristijana-Krileta Golubovića bio je Srđan-Srki Pantelić. Poznavali su se iz detinjstva, još iz vremena kad su zajedno pohađali Osnovnu školu “Jelena Ćetković”. Njihovo prijateljstvo je bilo intenzivno ispunjeno brojnim zajedničkim avanturama koje se mogu okarakterisati kao nespretan hod na ivici kriminala i zakona.

Posle povratka Kristijana iz Vaspitno-popravnog doma u Kruševcu došlo je do njihovog udaljavanja. Kristijan je oformio novi tim sa momcima koje je okupio u Kruški, kako se tada žargonski nazivao dom u Kruševcu. Srđanu se nisu svideli novi Kriletovi drugari, a kako je bio izraziti individualac.

Srđan je ubijen u zimu 1996. ispred Sportskog centra “25 maj”. Napadači su mi ispalili 11 hitaca u telo kad se vraćao s treninga. Ubice nikada nisu otkrivene. U vreme Srđanovog ubistva Krile je bio u Grčkoj. Teško je podneo smrt najboljeg druga iz detinjstva. Celu noć je vrištao u svojoj ćeliji, prema priči bliskih Kristijanu, zato što je ostao bez bliskog prijatelja.

Pogledajte još