FESTIVAL ZDRAVLJA: Učinite nešto dobro za svoje zdravlje

Na manifestaciji će učestvovati domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes i banjski centri, proizvodjači zdravih proizvoda, etno sela, svi oni koji se bave zdravim stilovima života.

Javnosti će se, na četiri nivoa u Domu omladine, predstaviti više od 80 izlagača, predavanja obuhvataju više od 110 tema vezanih za zdravlje i zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.300 ljudi. Ulaz na festival, koji će biti posvećen rekreaciji u 21. veku, je besplatan zahvaljujući sponzorima, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Lilly drogeria” (generalnom sponzoru), „Mg Miveli“ (zlatnom sponzoru), „Oralentu” i bolnici „Medical park” (internacionalnom partneru).

Na nekoliko štandova biće organizovani besplatni pregledi za građane, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska (domovi zdravlja), merenje nivoa šećera u krvi („Plavi krug“), zuba (Oralent), pregledi stanja kože, nutricionistički pregledi, masaže, pregledi iz kvantne medicine, holistički pregledi...

Na štandu VMA stručnjaci će obavljati preventivne preglede za glavobolje i multiple sklerozu, a biće moguće i potpisivanje donorskih kartica za zaveštanje organa za transplantaciju. Studenti medicine okupljeni na projektu „Pronađi meru“ posetiocima će proveravati bodi mas indeks na specijalnim vagama i davaće im savete o balansiranoj ishrani –kaže dr Mima Fazlagić, direktorka festivala.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence.

(old_image)

Učestvovaće i veliki broj udruženja pacijenata koji će imati svoje tribine i štandove, a koji će biti smešteni u Galeriji Doma omladine. Za mališane će biti organizovan „ Vrapčić Dečiji kutak”, gde će oni moći da crtaju i učestvuju, a biće predstavljen i međunarodni projekat „Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na „preglede”, da razgovaraju sa medicinarima i studentima i razbiju strah od „belih mantila”.

U okviru festivala biće održano nekoliko tribina koje će voditi predstavnici medija, a svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta, učestvovaće veliki broj dečijih sportskih klubova, biće prikazane masaže, druzenja mališana, dok će u posebnoj sali biti održavana predavanja najeminentnijih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta, relaksacije, nege. Biće održane su i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača.

Zaštitno lice festivala je šampionka u fitnesu Jelena Vasović, dok je glavni promoter dr Nada Macura.

Više informacija o manifestaciji se može dobiti na sajtu www.festivalzdravlja.com.

Pogledajte još