NAJPOZNATIJA ILUZIJA: Ono što prvo ugledate na ovom crtežu govori sve o vama (FOTO)

0

Crtež iz 1892. “All is vanity” (“Sve je ispraznost”) mnogi smatraju najboljom optičkom iluzijom svih vremena.

Šta ste prvo videli?

LOBANJU

Ako ste prvo videli lobanju vi ste pomalo buntovnik, osoba slobodnog razmišljanja. Strastvena. Jaka.

Lobanja je jedan od najstarijih i najmoćnijih simbola. Za neke predstavlja smrt pa čak i zlo, ali za vas simbolizuje ono čemu jako težite: zaštita, snaga, moć, neustrašivost, mudrost i vođstvo, prevladavanje smrti, preživljavanje kroz teško vreme i besmrtnost.

S jedne strane, puni ste strasti i žara za životom, a s druge strane ste duboko svesni sopstvene smrtnosti, iluzija materijalnog postignuća.

Ponekad osećate kao da ste na dve stolice. U večitom raskoraku. Jednom nogom u blatu, a drugom u raju…

Vrlo ste ezoterična osoba, pomalo vuk samotnjak, volite samoću i reflektiranje. Osećate se kao da ste prozreli svet. Težite spiritualnim temama i društvu “dubljih” ljudi.

Lubanja kao da vas poziva “Carpe diem” –“Iskoristi dan!”

DEVOJKA I OGLEDALO

Vi ste samo naizgled pomalo tašti i ponosni ali ste u suštini romantičar i sanjalica. Ponekad patite od nedostatka samopouzdanja. Uvek pamtite kritike, a zaboravljate pohvale. Čak i ako vas 1000 ljudi pohvali, a samo jedan kritikuje – vi ćete razmišljati samo o toj jednoj kritici. I biti skloni poverovati baš njoj.

Uživate u lepom, u maštanju, kovanju planova, pomalo ste perfekcionist. Često živite u svom svetu. Pedantni do bola.

Vrlo ste kreativni, imate smisla za umetnost, estetiku, vi ne poznajete ružno već u njemu vidite potencijal lepote – koju ćete vi tako rado isklesati.

Ogledalo je za vas ne samo simbol telesne već i duhovne refleksije. Želite preći okean iluzije. Otvoriti vrata duhovne moći, novih percepcija. Često ste umorni od sveta i svoje analitičke prirode. Beg vam je poznat. U svoju maštu, svoje planove i svetove koji su nekako lepši…

Imate vi i svoju tamnu stranu. Ono što krijete od sebe i drugih. Ali ispliva u samoći…

Izvor: portaloko/nadlanu

Foto: Charles Allan Gilbert

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.