CRNA NEDELJA: Sinoć u 4 udesa povređeno 6 osoba

Dve osobe su povređene u udesu, koji se dogodio oko 00.25 časova na uglu ulica Mihaila Adamovića i Joce Jovanovića, rekla je Macura.

Devojka stara 18 godina zadobila je istegnuće vrata i grudnog koša, a mladić star oko 20 godina, vozač, zadobio je povredu leve šake, a prevezeni su u Urgentni centar, rekla je portparolka Hitne pomoći.

Dve ženske osobe, od kojih je jedna stara oko 16, a druga oko 56 godina, su u udesu oko 20.10 časova na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine zadobile povrede glave, a prevezene su u Urgentni centar, dodala je Macura.

Ženska osoba stara oko 28 godina je kao pešak oko 19.55 časova na uglu ulica Milutina Milankovića i Antifašističke borbe zadobila povrede slabinskog dela leđa i glave, a prevezena je u KBC Zemun, rekla je portparol Hitne pomoći.

Ženska osoba stara oko 26 godina, vozač, je oko 20.45 časova u Ulici Milije Stanojlovića 49 u Umci zadobila povrede levog kolena i potkolenice, a prevezena je u Urgentni centar, navela je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 102 intervencije od kojih 13 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 220 intervencija od kojih 34 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali astmatičari, srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom i malignitetima, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala provetravanje prostorija, čuvanje respiratornog sistema, uzimanje povrća, oprez u saobraćaju, a ukoliko to dozvole vremenske prilike, pešačenje u trajanju od pola sata do 40 minuta.

Izvor: b92.net

Pogledajte još