NE SMEMO PROPUSTITI: Sjajni filmovi koji nas očekuju ove jeseni

"Jedan savršen dan" (A Perfect Day)

Grupa pripadnika mirovnih snaga pokušava da izvuče leš iz bunara u konfliktnoj zoni. Neko ga je ubacio da bi zagadio vodu kako je ljudi ne bi pili. Ali najjednostavniji zadatak se pretvara u nemoguću misiju jer pravi neprijatelj postaje iracionalnost. Pripadnici mirovnih snaga prelaze haotično ratno područje pokušavajući da reše problem, poput zamorčića u lavirintu.

"Pan: Putovanje u zemlju nedođiju" (Pan)

Petar je nestašan dvanaestogodišnjak neodoljivog buntovničkog duha koji mu ne pomaže u mračnom londonskom sirotištu u kojem provodi život. Ipak, jedne potpuno neverovatne noći, Petar duhom odlazi u čarobnu zemlju pirata, ratnika i vila, zvanu Nedođija. U toj zemlji će pokušati da pronađe svoje mesto, a doživeće najneverovatnije avanture i preživeti borbe na život ili smrt, usput tražeći istinu o svojoj majci koja ga je davno ostavila. Nakon što se udruži sa novim prijateljima kako bi pobedio okrutnog pirata, Petar otkriva svoju sudbinu - postaće heroj koji će zauvek ostati zapamćen kao Petar Pan.

"Put do slave" (The Walk)

Uz pomoć mentora Pape Rudija i neobične grupe međunarodnih regruta, Petit i njegova družina nadjačaće sve izglede, izdaje, razmirice i bezbrojne opasnosti kako bi uspeli u svom ludom planu. Robert Zemekis, reditelj vanvremenskih hitova kao što su "Forest Gamp", "Izgnanik", "Povratak u budućnost", "Polar Express" i "Let" ponovo koristi najmoderniju filmsku tehnologiju kako bi publici dočarao emotivnu i fantastičnim likovima ispunjenu priču. Uz inovativnu fotorealističnu tehnologiju i 3D efekat, film "Put do slave" je istinsko filmsko iskustvo, prava prilika za filmofile širom sveta da osete kako je to biti u oblacima.

"Zakleta devica" (Vergine giurata / Sworn Virgin)

Hana je devojka iz severnoalbanskog sela, koja više ne želi da robuje tradiciji i živi kao virdžina! A, da bi raskinula stari zakon, mora da prihvati da večito ostane devica! Godinama kasnije, prvi put napušta dom i putuje kod sestre u Italiju. Tako stupa u svet koji joj je potpuno nepoznat. U novoj zemlji ponovo će se "otkriti", ozbiljno razmatrajući mogućnost da prekrši zavet koji je dala..

"Everest" (Everest)

Radnja filma izgrađena je na temelju nekoliko izveštaja o poznatoj nesreći koja se 1996. dogodila na Mount Everestu pa će biti zanimljivo videti kako je filmska ekipa uspela pomiriti nekoliko različitih i često protivrečnih, perspektiva istog događaja.

"Ejmi" (Amy)

Ovaj britanski dokumentarac donosi nam priču o životu poznate muzičarke koja nas je prerano napustila, ostavljajući svoju vanserijsku muziku zauvek sa nama. Film prati Amy od njene četrnaeste godine kroz njenu karijeru koja je najveći uspeh dostigla 2003. godine kada je izdala album "Frank".

"Marsovac" (The Martian)

Kako su nas već nebrojeno puta razni SF blockbusteri uverili, svemirske misije nikad ne prolaze glatko i bez katastrofe, pa tako i "Marsovac" priča priču o Marku Watneyju, NASA-inom inženjeru, botaničaru i astronautu, koji igrom slučaja svoju borbu za život mora da vodi van granica planeta Zemlje, tačnije na nemilosrdnom Marsu, gde neprestano pokušava da stupi u kontakt sa Zemljom ne bi li neko došao da ga spase.

"Crna misa" (Black Mass)

Bulger, gangster irskih korena, koji je preko 20 godina igrao dvostruku igru kao jedan od najvećih američkih kriminalaca, a imao je sigurnost i podršku prijatelja iz detinjstva, najvažnije osobe bostonskog FBI-a. Njihov prljavi dogovor, kojim je Bulger postao FBI-jev doušnik, omogućio mu je da učvrsti svoju moć, ali takođe i da s vremenom postane FBI-ev najveći neprijatelj i provede 16 godina na listi najtraženijih zločinaca.

"Spektar" (Spectre)

Tajanstvena poruka iz njegove prošlosti poslaće tajnog agenta Jamesa Bonda u avanturu tokom koje će pokušati da razotkrije zločastu organizaciju. Dok se istovremeno M bori s političkim snagama kako bi na životu održao tajnu službu, Bond se polako probija kroz mnogobrojne slojeve obmane kako bi otkrio zastrašujuću istinu koja se krije iza imena „Spectre"!

"Magbet" (Macbeth)

Priča o pakosnom škotskom gospodinu Macbethu započinje kada sretene tri veštice koje mu predviđaju da će on postati novi kralj. Njegova taština i zloba nateraju ga da ubije tadašnjeg kralja Duncana te da se što pre popne na presto, a šta se događa kasnije u filmu, saznaćemo uskoro.

"Adam Džouns" (Burnt)

Chef Adam Džouns imao je sve, ali je sve i izgubio. Rock zvezda sa dve Michelinove zvezdice, lošim navikama i reputacijom bivšeg enfant terrible pariške ugostiteljske scene svaki bi put sve učinio - drugačije. Jedino do čega mu je ikad bilo stalo bilo je uzbuđenje stvaranja eksplozije ukusa. Ali, da bi dobio svoju kuhinju i onu treću zvezdicu koju Michelin dodeljuje, a njemu neprestano izmiče, moraće na svoju stranu pridobiti one najbolje, uključujući prelepu Helene.

Izvor: Nadlanu

Pogledajte još