PESNICAMA DO POPULARNOSTI I NOVCA: Sve tuče Parova

Nasilje je, nažalost, postalo zaštitni znak svih rijaliti formata, a za sada u fizičkim obračunima pred kamerama prednjače stanovnici vile Parova. Prisetili smo se svih nasilnih momenata koji su se dogodili u prošloj i tekućoj sezoni, i došli do dvocifrene brojke.

Jedan od glavnih aktera većine sukoba koji su se završili nasiljem je svakako "domaćica" rijaliti programa, rediteljka Jelena Golubović. Ona je razradila i, moglo bi se reći, patentirala svoju proverenu taktiku eliminacije protivnika. Stekla je titulu dežurne provokatorke, a scenario je već postao dobro poznat - Jelena započinje napad prozivkama, vređanjem porodice i provociranjem, zatim pretrpi nekoliko udaraca, bude novčano kažnjena oduzimanjem od honorara, ali ipak ostaje u rijalitiju do samog kraja uz epitet favorita dok njeni suparnici pakuju kofere.

Tuča koja je obeležila prvu sezonu Parova i izazvala najburnije reakcije bila je svakako ona između nje i Hasana Dudića, kada je pevač zbog prebijanja rediteljke završio na sudu.

Da i Golubovićevoj nekad popuste kočnice dokazuje sukob između nje i Ružice Veljković, kada je modelsicu počupala za kosu i lupila joj šamar. Iako se većina ukućana tada ponadala da će Jelena biti kažnjena diskvalifikacijom, to se, zamislite, ipak nije dogodilo.

Podrazumeva se da nasilje nikako nije rešenje niti opravdanje, ali opravdanje se ne može pronaći ni za stalne provokacije i vređanja članova porodice. Ipak, rediteljki niko još nije uspeo da stane na kraj.

Samo nekoliko dana kasnije, Jelena je dobila udarac po ustima od Zmaja od Šipova, koji je takođe poznat po prekoj naravi i promovisanju nasilja. Osim sa Jelenom, Zmaj je imao fizički obračun i sa svojom rijaliti suprugom Vesnom Rivas, nakon čega je reagovalo i obezbeđenje.

Jovana Tomić, poznatija kao Matora, takođe je stekla imidž "tabadžije". Njeno vatreno krštenje bilo je kada je udarila ni manje ni više nego svoju najbolju drugaricu Ružicu, da bi nekoliko dana nakon toga isprebijala Tijanu Ajfon braneći upravo Veljkovićevu. Ovaj trio začinila je Nataša Šavija, kada je pred kraj prve sezone verbalni okršaj ove 4 učesnice rezultirao tučom.

U pauzi između dve sezone Parova, na programu je bio "pomoćni" rijaliti - Maldivi. Ni on nije prošao bez fizičkih sukoba, a njegovo prikazivanje obeležio je napad Mikija Đuričića na pevača Ivana Gavrilovića. Nakon što ga je pretukao, Miki je automatski izbačen, a kao i Hasan Dudić završio je pred istražnim organima.

Druga sezona Parova, je pored doseljenika nasilnika iz prve, iznedrila i neke nove. Tako je Željko bio učesnik dva fizička obračuna, ali oba puta je dobio "po nosu". On je izazivao i provocirao Zoricu, koja mu je lupila šamar, a zatim se umešala njena simpatija Gastoz i izudarao Željka. Golupčići Zorica i Gastoz najpre nisu kažnjeni zbog ovog obračuna, ali je sinoć ipak došlo do preokreta pa su kolektivno dobili šut kartu iz vile.

Poslednji incident dogodio se kada je Slađana Petrušić brutalno isprebijala Jelenu Golubović, koja zbog modrica nije mogla pred kamere. Produkcija je najpre Slađanu kaznila novčano, a zatim je usledila i njena diskvalifikacija, u paketu sa Zoricom i Gastozom.

U međuvremenu, došlo je i do opšte tuče za koju ne možemo da navedemo glavne inicijatore i aktere, jer se nije znalo ko koga lema.

REM (Regulatorno telo za elektronske medije) se više puta oglašavao nakon promovisanja nasilja u rijaliti programima, ali do konkretnog rešenja još nije došlo. U aprilu je na jedan dan zabranjeno emitovanje programa iz vile Parova, ali po isteku 24 sata nastavljene su psovke, šamaranja i čupanja. I tako do kraja prve sezone, pa u Maldivima, pa u drugoj sezoni, pa... Dokle, pitamo se?

Pogledajte još