8 SAVETA za lepše i jače nokte

Zaštitinici vaših noktiju su često izuzetno skupi i nisu za svačiji džep, a vaši nokti su lomljivi i slabi.

Pre no što se odlučite da bacite ogromne svote novca na zaštititne slojeve za vaše nokte, pogledajte ove prirodne lekove za jačanje.

1. Maslinovo ulje

Ne postoji ništa lekovitije i od veće koristi, od starog dobrog maslinovog ulja.

Da bi vam nokti bili jači, treba samo da odete do kuhinje i tamo pronađete ovaj prirodni lek za vaše nokte. Samo umočite vaše prste u ulje i gledajte kako se magija odigrava pred vašim očima.

2. Vruće ulje sa limunom

Još bolja varijanta hladnog maslinovog ulja je topla, i to ona pomešana sa sokom od limuna. Natopite tufere ovom smesom i ostavite da odstoje 10 minuta. Vaši nokti će zbog toga biti odmah zdraviji, i sjajniji.

3. Morska so

Morska so je poznata po tome što se koristi za pravljenje kupke. To je jedna od stvari koje lako možete nabaviti, a koja ne košta puno.

Pomešajte 4 kafene kašičice morske soli sa toplom vodom, i ostavite da vam prsti odstoje 10 minuta u njoj.

4. Toplo mleko

Umočite svoje prste u činiju toplog mleka, i ostavite ih tako 5 minuta. Možete tu ubaciti u jedno jaje, kako biste kalcijumu dodali proteina. Vaši nokti će biti belji, i manje će se listati i lomiti.

5. Vazelin

Ako imate problema sa slabim noktima, verovatno ste primetile da se oni brzo suše. Ukoliko na njih nanesete vazelin, i ostavite ga da tako prenoći, hidriraćete vaše nokte a oni se zbog toga više neće ljuštiti.

6. Turpija

Važno je da tuprijate nokte, a ne da ih sečete. Vodite računa da ih pravilno turpijate, jer previše trenja ih može samo još više oštetiti.

7. Masaža

Masirajte vaše nokte. To je definitivno najjeftiniji način da vam nokti budu zdravi i jaki. Uzmite bilo koji losion ili kremu koju imate i utrljavajte je u nokte. Tako podstičete cirkulaciju prstiju koja jača nokte.

8. Nosite rukavice

Možda će vas iznenaditi, ali voda je ta koja najviše uništava vaše nokte. Radikalne mere koje će ovo sprečiti ne postoje, jer bi to značilo da morate da prestanete da se tuširate. Ipak, nosite gumene rukavice kada perete sudove, i tako ćete ih najbolje zaštititi.

Pogledajte još