TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: U 3 udesa, 4 osobe povređene

Dve osobe su povređene u udesu, koji se dogodio oko 21.15 na autoputu u pravcu prema Nišu kod "Laste", rekla je Macura.

Mladić star 25 godina zadobio je istegnuće vrata i kako se sumnja, prelom desne potkolenice, a muškarac star oko 38 godina imao je povredu levog ramena i istegnuće vrata, istakla je Macura i dodala da su obojica prevezeni u Urgentni centar.

Mladić star 22 godine, vozač motocikla, u udesu oko 21 h u Ulici Ismeta Mujezinovića zadobio je povredu desnog ramena i kako se sumnja, prelom desnog skočnog zgloba, a prevezen je u KBC Zemun, kazala je portparol Hitne pomoći.

Žena stara oko 45 godina je u udesu oko 19.45 na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Trešnjinog cveta na Novom Beogradu zadobila povredu glave, a prevezena je u KBC Zemun, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 123 intervencije od kojih 19 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 282 intervencije od kojih 84 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima se juče obratilo mnogo srčanih bolesnika, a noćas su se javljali i pacijenti sa svim ostalim tegobama, dodala je Macura.

Macura je savetovala da bi, posebno deca, ali i odrasli, trebalo da nose kape i da hronični bolesnici što manje izlaze u spoljnu sredinu, pogotovu ako imaju srčana oboljenja i ukoliko im je pretio šlog.

Portparol Hitne pomoći je savetovala i uzimanje toplih napitaka, adekvatno odevanje i provetravanje prostorija.

Izvor: b92.net

Pogledajte još