Laguna na 60. Međunarodnom sajmu knjiga – od 25. oktobra do 1. novembra 2015.

Laguna je još jednom pokazala da ume da prepozna popularne knjige i pre nego što postanu bestseleri, a 60. Sajam knjiga dočekuje kao još jedan praznik knjige sa velikim brojem nagrađenih knjiga i literaturom za svaki uzrast i ukus.

Najvažnija vest je svakako objavljivanje otkrivenog rukopisa „Idi postavi stražara“ Harper Li, autorke američkog klasika „Ubiti pticu rugalicu“ i dobitnice Pulicerove nagrade. Na ovu knjigu čekalo se više od pola veka, budući da je Harper Li napisala pedesetih godina 20. veka a pronađena je krajem prošle godine. U romanu se družimo s istim junacima, samo dvadesetak godina kasnije. Skaut se iz Njujorka vraća u Mejkomb da poseti svog oca Atikusa. „Idi postavi stražara“ je nezaboravan roman pun mudrosti, humanosti, strasti i humora.

Knjigom „Ruža i trnje“ Kraljice Natalije Obrenović, Laguna pokreće novu ediciju „Savremenice“ koja ima za cilj da afirmiše zaboravljene i zanemarene autorke druge polovine 19. veka.Uspomene kraljice Natalije, nesebične dobrotvorke, požrtvovane vladarke i kulturne poslenice koja je podržavala ženske škole i podsticala emancipaciju žena su značajna i često dramatična svedočanstva o jednoj slavnoj epohi stvaranja moderne srpske države.

PISCI

Jedan od razloga zašto čitaoci vole Sajam knjiga jeste i mogućnost da se sretnu sa svojim omiljenim piscima. Na štandu Lagune u Hali 1 svoje knjige potpisivaće Vedrana Rudan, Miljenko Jergović, Svetislav Basara, Dragan Velikić, Vladimir Kecmanović, Filip David, Kristina Oksenberg Karađorđević i mnogi drugi pisci.

POPUSTI

Sajam knjiga je i prilika da se obnovi kućna biblioteka a tome u prilog idu i brojni popusti i akcije. Ove godine na oba Lagunina štandamoći će da se kupe knjige po izuzetnim cenama, a imaćemo iakcije 3 knjige za 299 din, 3 knjige za 499 din i 3 knjige za 999 din, dok će pojedine enciklopedije biće na popustu od čak 50%.

Sajamski popust za Lagunina izdanja iznosiće 15%, a kao i ranijih godina uračunavaće se i dodatni količinski popust od 10% prilikom kupovine tri ili više knjiga.Prilikom kupovine naslova„Fajront u Sarajevu“, „Serviraj za pobedu“, „Nada Budisavljević: Moja sestra Jovanka Broz“ i „U tuđem veku II“ nećese obračunavati članski popust.

Delfi knjižare i ove godine predstaviće se kao najveća knjižara na sajmu. Pored knjiga domaćih izdavača u Hali 4 moći ćete da nađete i knjige iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske , a posetiocima Sajma biće dostupan i sjajan gift program.

Na štandu Delfi knjižara tokom Sajma važiće popust od 15% prilikom kupovine do 4 knjige, popust od 20% prilikom kupovine 5 i više knjiga i popust od 25% prilikom kupovine 9 i više knjiga.Ukoliko posetite Delfi štand sa flajerom sa Laguninog štanda, na ove popuste imaćete i dodatnih 5% popusta.Ovi popusti važiće za sve knjige, osim za knjige čije su cene snižene na akciji 30% i 50%, kao i za Lagunine naslove na koje ne ide popust.

Poseban popust od 30% važiće za knjige Paula Koelja u Paideinom izdanju, kao i za pojedine naslove izdavača Lento i Stubovi kulture. Za odabranih 100 Laguninih naslova i oko 1000 stranih naslova, važiće popust od čak 50%.

Pogledajte još