MESEČNI HOROSKOP: Ribe će se zaljubiti u znatno stariju osobu, Vodolijama će neko manipulisati

OVAN (21.3.- 20.4.) ARIES

Posao: Naizlged sve je u redu, ali zapitajte se da li je baš tako. Ko je to ko vam pravi ozbiljne probleme ili bi bar želeo to da učini. Pitate se možda šta je najpametnije da učinite kada su sve karte na stolu, a vi ne znate da li da blefirate ili prizanete da imate samo jedan put.

Morate biti spremni na neko neprijatno iznenađenje ili na kompromis koji biste rado izbegli.Ipak, moraćete da taktizirate i da shvatite da su gubici u podjednakoj meri deo života kao i dobici.

Ljubav
- Prilično ste pogubljeni u sferi emocija, jer kao i na poslu, želite više nego što je moguće. Vaša sposobnost dobre komunikacije može vas spasti u nekim kritičnim situacijama u kojima vam se može učiniti da se sve zaverilo protiv vas. Smisao za humor bez mnogo insistiranja da sve bude po vašem je ono što će vam doneti uspeh u ljubavi. Dobro se snalazite u neobaveznim kontaktima, posebno na putevima, u većem društvu.

Odnosi u porodici mogu u velikoj meri da utiču na vaše raspoloženje, tako da bi bilo dobro da ih mnogo ne obaveštavate o onome što se dešava između vas i partnera. Spremni ste da preuzmete veću odgovornost za svoje postupke, ma šta da je u pitanju.

Ukoliko ste slobodni, imate priliku da na poslovnom sastanku ili na putu negde u inostranstvu sretnete osobu koja neće biti u potpunosti vaš tip, ali će vas ipak, izuzetno zaintrigirati.

Zdravlje
– Skloni ste povredama, posebno u toku bavljenja sportom.

BIK (22.4.- 21.5) TAURUS

Posao: Vrlo ste dominantni u poslu u svakom pogledu i ne samo da dobro znate šta hoćete, nego i kako da to dobijete. Osim onog glavnog kolača koji vam nažalost neće niko servirati nego ćete morati da se sami izborite za recept. Ako budete uz to spremni i da koristite svoj šarm da biste uspeli, imaćete šanse da uspete.

Najvažnije je što ćete uspeti da ubedite sebe da vredite tačno onoliko koliko osećate i zahtevaćete da vas primereno tome i plaćaju. Sve će se namestiti baš onako kako bi trebalo, na vama je da to iskoristite. Čuvajte se konkurencije, često su prikriveni u vidu odanih saradnika, ali vam prave spletke kad god stignu.

Ljubav - Imate potrebu da na najstrastveniji način pokažete šta osećate, ali kao da nemate kome ili kao da se podigla neka velika prepreka poput gvozdene kapije između vas i osobe koja vam je manje više opsesija. Ako vam je za utehu, i vi ste njoj, ali to ne pokreće događaje. Vaš bogat društveni život postaje sve manje sadržajan i sve vam je bitnije kako se vi osećate nego šta drugi misle o vama.

Moguće je da je i dalje razdaljina ono što vas deli od osobe koja vam je draga, čak i ako ste u braku, gotovo se ne viđate. Ukoliko se radi o kolegi s posla, njemu trenutna situacija odgovara a kada iduće godine budete bili u prilici da češće sarađujete, možda će se i dogoditi ono što želite.

Zdravlje
– Mogući su bolovi u kostima ili uganuće zgloba, upala tetiva.


BLIZANCI (22.5.- 21.6.) GEMINI


Posao: Umećete da iskoristite na najbolji mogući način dolazeće situacije, među kojima možete da planirate i nove poslove. Do tada ćete verovatno imati više troškova nego dobitaka, ali niste u tako lošoj situaciji, naprotiv, mnogim Blizancima ide sjajno na finansijskom planu.

Ako vam se krajem novembra pojavi nekadašnji saradnik iz inostranstva sa vrlo primamljivom ponudom nemojte ga voditi u restorane i slušati muziku nego oslušnite šta on ima vama da predloži. Neće vas baš bez razloga potražiti, a poslednje o čemu razmišlja je roštilj. Možete zajedno s njim da napravite sjajan posao.Vaši poslovni partneri prolaze kroz prilično krizan period tako da će im biti potrebna vaša pomoć. Savete im dajte ali ne i novac bez dobre garancije da će vam ga vratiti.

Ljubav
- Ovo bi mogao biti period pun različitih iznenađenja. Sve se preporučuje osim povratak na staru vezu, naročito ako ste bili rastavljeni duže od tri godine. Moguće je da ćete upravo nekadašnjeg partnera smatrati neodoljivim, ali bi se problemi iz prošlosti mogli ponoviti s tim što vi više ne biste bili ona strana koja dominira u vezi. Ne biste mogli da postavljate nikakve uslove, što možda i nije loše.

U vaš život može naići neko ko živi u inostranstvu. Ako je vaša veza bazirala na dopisivanju ili čestoj razdvojenosti, možda ćete planirati zajednički život ili brak, čak i ako ste veoma mladi. Period je odličan i za slobodne Blizance koji imaju sve šanse da upoznaju ambicioznu osobu koja će dosta vremena posvećivati karijeri, ali to neće smetati kvalitetu veze.

Zdravlje- Obratite pažnju na bolove u nogama i ne preterujete s fizičkom aktivnošću.

RAK (22.6. – 22.7.) CANCER

Posao - Za vaš znak važi pravilo: 'Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane' a vi ste ova druga strana, međutim pazite se. Preterana potreba za proširenjem poslova može vas navesti na pogrešan poslovni potez koji se neće možda odmah odraziti na vašem računu, ali ćete na duži rok biti u nekoj vrsti neizvesnosti. Poslovni partneri vam izgledaju prilično nepouzdani ili nespremni da uđu zajedno s vama u rizičan posao.

Poslovi sa prekookeanskim zemljama donose vam dobit ili ćete, ako ste mladi, naći nekoga ko će biti voljan da vas podrži ili finansijski pomogne. Ipak, vreme je za plaćanje dugova, ne zaboravite da postoji pravilo da se 'kolo sreće okreće' i da sve ono na šta ste navikli ili računali, začas može da se preokrene. Jedan Strelac bi sve dao da obratite pažnju na njega, a upravo ta osoba je poslednja kojoj biste se obratili za bilo šta. Ako pripadate onima koji lako zalaze u kladionice, dobro se pazite, iskušenja su velika. Ukoliko ste mladi, šanse u vezi sa stručnim usavršavanjem su mnogo bolje nego što pretpostavljate.

Ljubav - Evo još jednog klizavog terena na kome nikada niste sigurni. Rakovi su muzikalni ali nemaju baš uvek sjajan ritam i u poslednje vreme kao da nemaju ni sluha. Niti osluškuju šta im stalni partner poručuje, niti su voljni da drže korak sa nekim ko je mnogo bolji igrač od njih. Sporim hodom sa otvorenim klještima spremni ste da nekoga uhvatite u svoj zagrljaj ali najverovanije krećete u pogrešnom pravcu. Oni koji vas obožavaju, vas ne interesuju, oni koji su vam opsesija, opterećeni su drugim problemima i brigama, nikako da obratite pažnju na onoga ko vam zaista odgovara.

Od Ovna i Škorpije bežite kao od zmijskog ujeda, a možda će baš oni biti ti koji će vam pružiti to što vam je potrebno. Nemojte gubiti vreme u druženju sa osobama koje vam stalno daju za pravo, naprotiv, ti vas ne vole, pomalo uživaju u vašoj patnji. Rakovi koji su u dugogodišnjoj vezi ili braku su u daleko boljoj poziciji iako se i oni koprcaju kao da su u ribarskoj mreži. A ribar prelep, možda je to ono što vam je potrebno.

Zdravlje
– Više se odmarajte.

LAV (23.7.- 22.8.) LEO

Posao: Imate čemu da se nadate, jer je ovo u principu period u godini kada vam kreće nabolje. Ukoliko ste maštali o nekom privatnom biznisu ili već vodili konkretne razgovore, nemojte se opuštati nego idite do kraja. U protivnom, neko će se pobrinuti da realizuje vašu zamisao i bez vas, čak će mu to i dobro doći.

Ma kog pola da ste, poslovna, komunikativna žena može vam se naći pri ruci kao dobar saradnik ili predlagač zajedničkog projekta. Ukoliko se radi o Vagi ili Vodoliji, eventualno Biku, utoliko bolje po vas. Imate mogućnost da uz finansijsku podršku Jarca završite vrlo važne poslove. Najgore što može da vam se desi je da poverujete u pohvale koje stižu na vaš račun. Lav je sujetan a prijatelji i kolege to uspešno koriste da bi za sebe izvukli neku korist. Ma koliko da ste car životinja, pravo ste naivno mače ponekada koje se igra plišanim igračkama umesto da hvata glavni plen. Nemojte posle da vam bude krivo kada jedan Blizanac ili rasejani Strelac stignu do cilja pre vas. Na vreme su uhvatili voz.

Ljubav- Lavlja rika je daleko poznata ali ne u urbanim sredinama tako da ako mislite da vas partner ne čuje, to nije tačno. On vas samo ne sluša jer mu je možda dosadno to što pričate. Menjajte taktiku ako želite da postignete cilj a to je da vam partner bude u svemu odan, privržen i pri ruci. Zapitajte se šta mu pružate zauzvrat i da li je to ono što on od vas očekuje. Negde na relaciji vi – partner postoji diproporcija u sistemu vrednosti. Nijedno od vas dvoje neće da popusti, ali ipak, ima šanse.

Preko prijatelja možete upasti u jednu prilično komplikovanu emotivnu situaciju, vi ćete im poverovati da je osoba sa kojom vas upoznaju slobodna, ona će učestvovati u toj predstavi a vi možete ispasti naivni, i zaljubljeni.

Zdravlje– Sklonost nazebu.

DEVICA (23.8. – 22.9.) VIRGO

Posao: Vaš znak je pod velikim opterećenjem sada kada ne znate da li da budete tu gde ste, da li da odete na neko novo, prilično neisigurno radno mesto, gde ne znate ni ko vas čeka ni ko vam šta sprema ili da sledite neki svoj unutrašnji glas koji vam govori nešto drugo. Taj tajni glas će doći od vrlo uticajne osobe koja je medijski poznata, uspešna i ima na vas veliki uticaj.

Budite spremni i da napravite iskorak van uobičajene šeme i van svih vaših planova. Možda će u stvari neko doneti odluku umesto vas. I to će biti ono na šta nećete moći da ne pristanete a i nećete ni želeti. Finansije su vam i dalje prilično bolna rana, budite strpljivi i sve će biti u redu.

Ljubav- Ako ste ženski predstavnik ovog znaka i volite da se predstavljate u izdanju koje nije vaša prava slika, neko će vas uspešno isprovocirati da bi shvatio šta se krije iza vaše prividne nezainteresovanosti. Spremni ste da se partneru ili nekome ko vam se dopada uvek nađete pri ruci, ali ipak, to nije dovoljno.

Ne bi bilo mudro da pokazujete osećanja sve dok druga strana ne popusti i ne napravi prvi korak. Ne zaboravite da imate mogućnost izbora ali vi želite premiju. To bi moglo značiti i vezu sa nekim ko nije slobodan, ulazak u kombinaciju koja i vas i partnera energetski iscrpljuje ali se retko dešava. Ako ste mladi i imate nekog svog idola u profesionalnom smislu, povremeno ga viđate, možete biti potpuno opčinjeni to osobom, pazite samo da je ne sretnete u društvu nekoga ko bi mogao da otkrije vaša osećanja, a vi ne želite da se to dogodi, dok vi ne smatrate to bitnim.

Zdravlje– Mogući stomačni problemi.

VAGA (23.9. – 22.10.) LIBRA

Posao: Malo toga je protiv vas. U fazi ste preisipitivanja svojih odluka, i najvažnije je da budete fer i prema sebi i prema drugima. Mnogo toga vam ide u prilog. Mnogi će se ponašati kao energetski vampiri prema vama, osetiće miris slave i uspeha koji vi nažalost ne primećujete a zračite energijom koja samo što nije eksplodirala. Bićete intuitivni, nepredvidivi, energični i željni pobede.

Kod vas je u pitanju moralna pobeda, novac kao da vam nije važan. Bićete spremni da se prihvatite novog posla. Kod vas je sada sve u fazi rešavanja po kratkom postupku. Ipak, imajte milosti prema saradnicima, ne mogu da izdrže vaš tempo.

Ljubav - Ako se budete postavili prema partneru kao prema kolegama pobeći će što dalje od vas. Čak i ako vas obožava pomalo se pribojava vaše energije. Ne zna nikada kako ćete se postaviti u nekom sledećem momentu, da li ga čeka nagrada ili kazna.

Vage su često kao led koji dodajete u viski, bez njih se ne može ali mogu biti ledeno sečivo, samo ako im neko stane na žulj. Vi ste negde u toj fazi, niste načisto da li da se postavite kao mučenik ili kao pobednik. Ukoliko ste slobodni, nije vam ništa lakše, naprotiv, niste načisto ko vam se dopada a još manje zašto. Bogat društveni život biće za vas pravi izazov kada je ljubav u pitanju. Mogući kandidati koji bi mogli da vas zainatrigiraju su Vodolija, ma kako bila nepouzdana, Ovan, ma kako bio direktan i neki Strelac za koga nikada ne znate kada će da se javi.

Zdravlje– Nervoza, nesanica i neuredan život.

ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.) SCORPIO

Posao: Vaš znak je jedan od onih koji je pun energije. Iako vam nije jasno na čemu vam drugi zavide, jer sebe ne doživljavate tako glamurozno kako vas okolina vidi, nego kao nekoga ko samo radi, radi i radi, ipak, vi ste znak koji se najpre izbori za ličnu slobodu.

Zatrpavate se poslom do guše i u tome uživate ali imaćete dovoljno vremena da svoje poslove dovedete u red. Ipak, bilo bi bolje da to počnete odmah i da se setite nekih prijatelja sa kojima ste radili u mladosti ili u vreme kada ste bili najuspešniji. Vreme je da sastavite nov tim, onaj pravi, pobednički. I to pod vašim uslovima, sa osećanjem da možete sve.

Ljubav
- Osećaj nemoći imate samo kada je i partner slab, zapravo on je jedni i slab, vi niste nikada. Vaš partner nije slab, na vašu sreću, nego je konfuzan. Čak može da postigne više nego što i sam misli ili pretpostavlja i toliko je okupiran praktičnim problemima i svojom karijerom da vas i ne vidi. Ako ste dugo u braku ili u vezi, ostavite ga neka se bavi sobom i svojim probelmima. Bolje za vas. Potrebno je i vama da malo promenite društvo i da shvatite da on ne mora da bude ceo vaš svet.

Slobodne Škorpje mogu naprotiv, slobodu doživeti kao usamljeništvo u kome sebe povremeno sažaljevaju povremeno se osećaju sjajno. One malobrojne su u vezi koja ih zadovoljava, samo zato što su na vreme postavile svoje uslove od kojih ne odstupaju. Ipak, ni vi niste imuni, pa nećete tako lako odoleti nekome ko je na prvo mesto duhovit, veseo i širi oko sebe pozitivnu energiju. Potrebno vam je društvo razdraganih i veslih osoba i to ćete imati. Ako se bude radilo o Raku, Vodoliji ili Ribama, možda ste na pravom putu da sa njima ostanete duže nego što ste i sanjali.

Zdravlje– Pazite se mogućih opekotina.

STRELAC (23.11.- 21.12.) SAGITARIUS

Posao: Imate sjajne mogućnosti za lični napredak, naročito ako ste planirali stručno usvaršavanje ili neki nov posao koji podrazumeva veliku energiju, entuzijazam i kreativnost. Imate podršku moćnih, uticajnih ljudi koji imaju dobru reputaciju. Za novac ćete morati da se izborite nekim drugim kanalima, razgovorima, ubeđivanjem i upornim plasiranjem svojih ideja. Šta god da radite, idite korak dalje od ostalih. Pomalo ste zaostali na drugima, tapkate u mestu jer se plašite promena.

Ne želite da vas upoređuju sa drugima a vi ste inače u igri, onda naučite korake. Ako ste u zrelim godinama i bavite se poslom od javnog interesa ili ste na bilo koji način prisutini u javnosti, utoliko pre vam je potrebna tranformacija kako imidža, plasiranja svog znanja, načina rada i ako je potrebno i promena radnog mesta.

Ljubav- Porodični život vam je donekle ugroženiji od ljubavnog. Možda treba da malo više pažnje obratite i vi vašim bližnjima i vaš partner svojima. Moguće da zanemarujete njihova upozorenja ili im nedostaje vaša pažnja. Spremni ste da obrnuto rezonujete i da ih doživljavate kao okove koji vas stežu. Bilo bi dobro da nađete neku pravu meru za sve a da kada je ljubav u pitanju pokušate da sagledate partnera u pravom svetlu, koliko vam pruža podrške, koliko vas voli i čime to pokazuje.

Vi ste pravi lepak za koristoljubive osobe, kao na poslu tako i u ljubavi. Dovoljno vam je malo pažnje, laskanje a pravih emocija se plašite. Možda jer ste u suštini i vi mnogima nedokučivi. Slobodni Strelci imaju šansu da upoznaju nekog vatrenog Ovna ili uvek raspoloženog Bika, naizgled miroljubivu Vagu ili neuhvatljivu Vodoliju. Mnogi su u igri, a vi za sada posmatrač.

Zdravlje
– Poštedite jetru i gneva i teške hrane.

JARAC (22.1.- 20.1.) CAPRICORNUS

Posao: Bilo bi bolje da se malo primirite i oslušnete, prvenstveno sebe. Jarci uvek maštaju o uspehu dok ne shvate da su prave vrednosti nešto drugo. U ovom periodu ćete igrati svoju dobro uigranu igru skrivanja svojih potreba od samog sebe.

Doping će vam biti posao da ne biste mislili na nerešenu emotivnu situaciju a nju nećete reašavati jer imate mnogo obaveza. Bilo bi dobro da obavite razgovor u četiri oka da biste uspeli da krenete s novim poslom ili s novim saradnikom. Da li ćete biti žrtveni jarac ili veselo jare zavisi sa koliko ljubavi radite svoj posao i da li dopuštate drugima da vas koriste za male pare ili idete svojim putem.

Ljubav- Nije vreme ni za kakve radikalne odluke, raskide, tugu ili bilo kakve ozbiljne razgovore. Ako i budete imali za to potrebe, možete ih voditi sa nekim ko vam nije ljubavni partner, bar ne zvanično i ne još ili neko ko je nekada bio pa imate o čemu da pričate. Prija vam sve što je nedorečeno, nedefinisano i što vam ostavlja prostor za emotivnu manipulaciju jer ste inače omeđani poslovnim obavezama sa svih strana.

Malo ventila u vidu prijatnog društva koje vas ni na šta ne obavezuje je ono što vas energetski puni. Imaćete vremena da napravite taktiku i da spoznate šta želite, od koga, s kim, ne pitajući se zašto. Kako Jarac uvek kasni, bilo da kaže ono što treba, ili uradi šta treba, ipak treba biti malo aktivniji. Za Jarca je bolje da ne misli mnogo kada je ljubav u pitanju jer u protivnom ljubav se i ne dogodi. Strah od ljubavi će biti podjedanko jak kao i želja za snažnim doživljajima.

Zdravlje
– Uzimajte lekovite čajeve za jetru i žuč.


VODOLIJA (21.1.- 19.2.) AQUARIUS

Posao: Dolazi vaših pet minuta a to znači mnogo aktivnosti, mnogo ideja, kontakata, počinjete da se regenerišete. Škorpije i Ovnovi vam mogu biti najbolji prijatelji i iscelitelji i najžešći neprijatelji ako im se suprotstavite. Došlo je vreme da pokažete malo poslušnosti, one prave ili odglumljene, svejedno, efekat će biti isti.

Moraćete da napravite veliko čišćenje svog energetskog prostora koji je prilično zagađen prisustvom raznih osoba koje su vas u protkelih sedam do deset godina ako ne i duže maksimalno iskorišćavale. Iako mislite da se to nije odražavalo na vaš posao, varate se. Niste dali od sebe ni deo onoga što možete, za šta ste predodređeni. I ko će da vas na to podseti nego upravo neki Ovan, Škorija ili Jarac. Sve je u igri, samo treba da naučite pravila. Nemojte kao prava Vodolija da mislite da možete da vi postavljate neka nova, jer se zna ko kosi a ko vodu nosi.

Ljubav- Mislite da vas neko maltretira. Mnoge Vodolije misle da je sloboda anarhizam, nelojalnost, nepoštovanje pravila i zato često raskidaju u afektu, ljute se ili drame da bi privukle pažnju. Ako pripadate malobrojnim pripadnicima ovog znaka koji pokušavaju da hvataju na suze, navodno kajanje, predstava je završena. Kako za partnere biraju uglavnom jake znake, ili bar mnogo jače nego što bi se to moglo pretpostaviti, često se nađu na tankom ledu. Treba da shvaitite šta vam sve život pruža a vi odbacujete.

Možda ćete se ipak kao davljenik za slamku uhvatiti za nešto što je do skora bilo vrlo primamljivo. Ako ste slobodni, a pri tom ženski predstavnik ovog znaka, pazite da ne uđete u komplikovanu vezu sa oženjenim muškarcem a ako ste jači pol, pokažite se na delu, prvo skočite pa kažite hop. Ali treba da znate i šta je delo, nije sve u erotskim igrama.

Zdravlje– Više kretanja bi vam dobro došlo.

RIBE (20.2.- 20.3.) PISCES

Posao: Bićete jedan od onih znakova koji se oseća kao na klackalici. Kod vas je na jednom kraju vaš pretpostavljeni a na drugom mlade, dinamične kolege a možda i obrnuto, kolege statične i nesposobne a pretpostavljeni pun ideja. Gde ste vi u svemu tome? Budućnost ipak pripada mladima a vi se držite onoga 'Veži konja gde ti gazda kaže'.

Trgnite se i potražite na Internetu ono što vam nije jasno. Upravo su vam informacije najvažnija karika koja vam nedostaje. Budite ispred drugih, možete dobiti i neko stručno usvaršavanje ili ponudu od marketinške agencije. Ako želite privatan biznis, krenite sa realizacijom svojih ideja. Vodolija vam nije neprijatelj, naprotiv, možda samo malo razočarana vašom nezahvalnošću.,

Ljubav- Nije vreme za rasprave, donošenje bilo kakvih odluka, presuda i osuda. Možete biti mnogo naporniji nego što ste inače, u svom nametanju ne samo partneru nego i članovima porodice, svojih potreba ili nekakvih uslova. Podjednako ste naporni i kao mladi i ako ste u zrelim godinama. Moguće je da svoje nezadovoljstvo poslom i karijerom prenosite na emotivni plan.

Ako ste pobornik mišljenja da se slično sličnom raduje onda se zapitajte zašto se izabrali za društvo nekoga kome morate da povinujete svoju volju. Nastavite po starom do boljih vremena, jer u protivnom, ako budete pokušali da se izborite za svoju slobodu, čak i mišljenja, nailaze problemi. Vi to ionako umete da uradite na delikatan način, nego trenutno ste nešto buntovniji nego što ste. Mlade slobodne Ribe su sklone da se vezuju za oženjene muškarce a mladi muški predstavnici ovog znaka vole takođe nešto starije dame za koje veruju da im mogu biti u mnogo čemu oslonac.

Zdravlje– Pazite se moguće povrede.






Pogledajte još